Županija

Sredozemna voćna muha stvara štetu u dolini Neretve, donesen akcijski plan

Sredozemna voćna muha – Ceratitis capitata (Wiedemann) gospodarski je najvažniji štetni organizam agruma i drugih voćnih vrsta u dolini rijeke Neretve.

Zbog velikih gospodarskih šteta koje prouzroči na plodovima agruma i drugim biljkama domaćinima na tom području, donesen je Akcijski plan o poduzimanju mjera za sprječavanje širenja i suzbijanje sredozemne voćne muhe – Ceratitis capitata (Wiedemann) u dolini rijeke Neretve za razdoblje od 2023. do 2025. godine.

Ovim akcijskim planom određuje se način sustavne provedbe fitosanitarnih mjera za suzbijanje sredozemne voćne muhe, imajući u vidu njezino iskorjenjivanje, kao krajnji dugoročni cilj, priopćili su iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Provoditelji aktivnosti akcijskog plana su Uprava za poljoprivredno zemljište, biljnu proizvodnju i tržište, Sektor fitosanitarne politike, Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede, Državni inspektorat RH, Sektor za nadzor poljoprivrede i fitosanitarni nadzor, Hrvatska agencija za poljoprivredu, hranu i selo, Centar za zaštitu bilja, specijalizirani subjekti te jedinice lokalne i područne samouprave.

Pročitajte još

AGROTURIZAM KONAVLE Pješačka tura ove nedjelje na području Čilipa

Dulist

UKUPNO 23 NAGRADE Ovo su najbolji župski sportaši u 2022.!

Dulist

ŽUPANOV PRIJEM UZ DAN DRŽAVNOSTI ‘Nikada nećemo zaboraviti junaštvo naših branitelja’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija