Županija

Ponovni susret učenika osnovnih škola iz Novigrada i Orebića

Ponovni susret učenika osnovnih škola iz Novigrada i Orebića

Više od trideset učenika Osnovne škole Orebić početkom svibnja posjetilo je Novigrad. Tom prilikom Aminess je u sklopu svog programa društveno odgovornog poslovanja za učenike i njihovu pratnju organizirao boravak u novigradskom Aminess Laguna hotelu kako bi se nastavio kvalitetan odnos između dviju lokalnih zajednica iz Istre i Dalmacije.

Osnovnoškolce iz Orebića dočekali su zaposlenici hotela Aminess Laguna, uz toplu dobrodošlicu direktora hotela.

– Velika nam je čast i zadovoljstvo ugostiti učenike Osnovne škole Orebić te i dalje, na ovakav plemenit način, surađivati s lokalnom zajednicom u Dalmaciji. Cilj nam je i dalje održavati čvrstu suradnju te se brinuti za naše male goste na najbolji mogući način. Dobili smo povratnu informaciju da su djeca jako zadovoljna svojim boravkom u Novigradu, kao i cjelokupnim putovanjem, što nam je drago čuti te se nadamo novom susretu s njima – izjavio je direktor hotela Aminess Laguna Matija Bošković.

Posjetom novigradskoj Osnovnoj školi Rivarela, učenici iz Orebića imali su priliku ponovno se susresti s novigradskim učenicima te se tako još više povezati i učvrstiti dugogodišnju dobru suradnju.

– Na taj način nastavljena je razmjena učenika 4. razreda Osnovnih škola Orebić i Rivarela koja je započela na inicijativu Općine Orebić, Grada Novigrada i Aminessa. Naši učenici, roditelji i nastavnici su prezadovoljni ovom idejom i uvijek se vraćaju puni dojmova. Od smještaja u hotelu do susreta sa svojim vršnjacima koji uvijek prirede lijepi doček i osmisle kvalitetno druženje do prekrasnog programa koji pruža Istra kao destinacija – poručio je Nenad Menkadžiev, ravnatelj Osnovne škole Orebić.

Za vrijeme boravka učenika iz Orebića organizirani su aktivni i zabavni programi, kao i turistički obilazak i razgled Novigrada i Istre. Učenici su obišli staru gradsku jezgru Novigrada te naučili više o ovom prekrasnom istarskom gradu. Osim Novigrada, učenici su se zaputili i na izlet na Brijune gdje su uživali u prirodnim ljepotama brijunskog otočja te pobliže upoznali nacionalni park.

Suradnja i povezanost dviju destinacija iz Istre i Dalmacije pravi je primjer dobre suradnje lokalnih zajednica sa sjevera i juga Hrvatske i to u svrhu povezivanja djece, međudruštvene suradnje, rekreacije, kao i upoznavanja turističkih sadržaja i prirodnih ljepota koje nude Novigrad i Orebić. Najavom dolaska učenika i pratnje iz novigradske Osnovne škole Rivarela u listopadu u Orebić nastavit će se sada već tradicionalna suradnja novigradske i orebićke lokalne zajednice.

Foto: Aminess Laguna hotel

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist