Županija

Kreirajmo zajedno ‘Konavoski eko park’

Kreirajmo zajedno 'Konavoski eko park'

Udruga Agroturizam Konavle u okviru ovogodišnjeg proljetnog programa nastavlja s aktivnostima i ovaj tjedan.

Danas se organizira ‘Radni piknik’ kojim se uređuje prostor za uspostavu ‘Konavoskog eko parka’ na rijeci Ljutoj. Predstavljanje projektne ideje ‘Konavoski eko park’ organizira se u subotu, 20. svibnja s početkom u 18 sati. Prezentaciju će održati predstavnici udruge Agroturizam Konavle, uz stručnu podršku dr. sc. Ines Hrdalo, profesorice s Odsjeka za hortikulturu i krajobraznu arhitekturu Agronomskog fakulteta u Zagrebu. Ines će predstaviti zoning prostora parka i održati predavanje o važnosti hortikulturnog uređenja ovakvih javnih površina i njihovoj ulozi za zajednicu i bioraznolikost. Svi nazočni moći će dati i svoje prijedloge za izradu pojektnog plana. Predstavljanje će se održati u kušaonici vina Vodopić odakle će se organizirano poći i u obilazak lokacije budućeg parka.

‘Konavoski eko park’ će biti rekreativna zona koja je namijenjena lokalnom stanovništvu i posjetiteljima sa željom da postane centralno mjesto javnih događanja, manifestacija, umjetničkih kolonija, prostor za provođenje edukacijskih radionica i škole u prirodi, a moći će poslužiti i kao poligon stručnim i znanstvenim institucijama za realizaciju projekata zaštite biljnih i životinjskih vrsta i promociju poljoprivrede.

Ovaj projekt do sada su podržale Općina Konavle, s kojom je Agroturizam Konavle prošle godine potpisao sporazum o partnerstvu na projektu ‘Konavoski ekološki park’, Ministarstvo poljoprivrede RH koje je kroz projekt ‘Gledam svoje Konavle 3’ osiguralo financijska sredstva namijenjena i raščišćavanju ovog prostora kao i izradi stručnog elaborata za izradu izvedbenog projekta. Turistička zajednica Općine Konavle je kroz projekt ‘Proljeće u Konavlima 2023.’ također podržala ovaj projekt kao i ostala događanja koja će se u okviru ovogodišnje manifestacije održati. Projekt ‘Konavoski eko park’ su podržale i Hrvatske vode, vatrogasci Konavle, Čistoća i zelenilo Konavle, a zalaganjem članova udruge Agroturizam Konavle raščišćen je dio prostora.

Foto: Agroturizam Konavle

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist