Aktualno

ŠPANJA ROĐENDAN DOČEKAO U BOLNICI ‘U dobrim sam rukama. Čekam odluku liječnika o novom stentu ili premosnici’

Naš proslavljeni parao­limpijac Mihovil Španja, kojemu je danas rođendan, ponovno je iznenadio javnost fotografijom iz bolničkog kreveta iz klinike za kardiovaskularnu skrb ‘Magdalena’. Budući da je Španja još u rujnu prošle godine  zbog bolova u prsištu završio u bolnici te mu je ugra­đen stent, kontaktirali smo ga kako bismo vidjeli je li dobro te što se dogodilo. Miho nam je javio porukom te istaknuo kako je bio na rekoronarografiji nakon čega se potvrdilo da će morati ugraditi stent ili premosnicu, a sve će znati nakon liječničkog konzilija kroz desetak dana. Na naše pitanje je li to nastavak tegoba koje je imao prošle godine ističe kako nakon ugradnje jednog stenta, ima na istoj žili još suženja, što utječe na smanjenje prokrvljenosti. To će se riješiti dakle ili ugradnjom još jednog stenta ili će morati napraviti kiruršku operaciju ugradnje premosnice. Sve ovisi o konačnom mišljenju konzilija.

– Bit će to sve dobro – optimističan je Miho uz napomenu kako dok se to ne riješi mora biti discipliniran. ‘Srećom, u rukama sam najboljih kardiologa u državi’, rekao nam je Miho. Podsjetit ćemo i ovom prilikom na njegov apel kojega je iz bolničkog kreveta prošle godine uputio svima, ‘koji zanemaruju redovne zdravstvene preglede i simptome koje im signalizira tijelo da se zamisle jer prevencija i odgovoran odnos prema vlastitom zdravlju može spriječiti neželjene posljedice, u najgorem slučaju i smrt’.

A našem Mihu uz želje za brzo ozdravljene i ovom prilikom čestitamo rođendan.

 

Pročitajte još

More u Dubrovniku na 29,4 Celzijeva stupnja, mljetsko Malo jezero ‘ugrijalo’ na preko 30

Dulist

U Policijskoj upravi održan sastanak o sigurnosti i turističkoj sezoni

Dulist

Libertas Dubrovnik ima novu internetsku stranicu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija