Aktualno

Samo 36 posto djelatnika škola želi se cijepiti, najmanji interes u našoj županiji

Samo 36 posto djelatnika osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj iskazalo je interes za cijepljenjem protiv virusa COVID-19, donosi Jutarnji list podatke koje je s terena prikupilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja na uzorku od 1228 škola, od njih ukupno 1365. Od ukupno 70.565 djelatnika škola cjepivo želi primiti 25.389, odnosno svaki treći. Najmanji interes za cijepljenje pokazuju prosvjetari u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, gdje bi se cijepljenju odazvalo svega 17 posto djelatnika, navodi dalje Jutarnji. S druge strane, najveći interes pokazali su djelatnici škola Koprivničko-križevačke županije, gdje cjepivo želi primiti njih 46 posto.

Stanje su za Jutarnji komentirali i iz Ministarstva.

-Određeni dio odgojno-obrazovnih djelatnika se već cijepio, primjerice u Sisačko-moslavačkoj, Međimurskoj te Primorsko-goranskoj županiji. Također, od 1.11. pozitivno je bilo oko 12 posto prosvjetnih djelatnika, a neki su i kronični bolesnici pa su cijepljeni i po toj kategoriji. Budući da određeni broj ustanova još nije dostavio podatke, očekujemo da će se taj broj svakako povećati. Osim toga, postoji mogućnost, da i oni prosvjetni radnici koju u ovom trenutku nisu iskazali interes za cijepljenje u doglednom vremenu promjene mišljenje te se prijave na cijepljenje – navode u Ministarstvu.

Pročitajte još

Ministarstvo donijelo tri nova pravilnika s velikim olakšicama za turističke djelatnike

Dulist

NAGRADNA IGRA Darujemo dvije Buralove torbe!

Dulist

Hoće li irski avioprijevoznik obustaviti liniju Dublin-Dubrovnik?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija