Aktualno

MIHOVIL ŠPANJA PORUČIO IZ BOLNICE: Imao sam sreće, ne zanemarujte simptome koje vam signalizira tijelo

Našem proslavljenom paraolimpijcu Mihovilu Španji ugrađen je stent! Naime, Španja je na svome Facebook profilu objavio fotografiju iz bolnice uz, kako ističe, ‘možda najteži i najvažniji post dosad’.

-Prije tri dana sam nakon bolova u predjelu prsišta primljen na hitan prijem Opće bolnice Dubrovnik zahvaljujući dr. Marku Morettiju, koji je sugerirao da pođem pregledati o čemu se radi s obzirom da bol traje veće neko vrijeme. Ta mi je odluka doslovno spasila život i zbog nje slavim novi rođendan. Nakon krvnih pretraga, EKG-a i ultrazvuka srca utvrđen je neoubičajen porast troponina, što je automatski bilo signal za uzbunu radi obiteljske anamneze pokojnog oca koji je imao slične simptome. Ja sam imao sreće da sam na inzistiranje kardiologinje dr. Stanke Koncul Stojanović ostao na daljnjem promatranju u bolnici. Sutradan nakon provedene koronarografije hitno mi je ugrađen stent radi začepljenja jedne od većih krvnih žila koje vode u srce od 99 posto i dobio sam novu priliku za život. Ovim putem od svega srca zahvaljujem kompletnom medicinskom osoblju bolnice, dr. Koncul Stojanović i invazivnom kardiologu dr. Peru Markunoviću, medicinskim tehničarima i sestrama koje su mi bile na raspolaganju doslovno u svakom trenutku – napisao je Španja te je svima uputio i važan apel.

-Zašto sve ovo pišem? Jer želim uputiti apel svima koji zanemaruju redovne zdravstvene preglede i simptome koje im signalizira tijelo da se zamisle jer prevencija i odgovaran odnos prema vlastitom zdravlju može spriječiti neželjene posljedice, u najgorem slučaju i smrt. Čuvajte se! Pozdrav svima – poručio je dubrovački paraolimpijac.

Foto: Mihovil Španja

Pročitajte još

Engleski nogometni reprezentativac ljetuje u Dubrovniku

Dulist

PROŠLE SU DVIJE GODINE… ‘Dube, kraljica noći. Britka jezika i proste tople duše umotane u vrckavu posebnost bića’

Dulist

Branko Šubić ponovno trči za branitelje, Dubrovnik i Petrinja još jednom posebno povezani

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija