Županija

Školarci diljem županije uče o važnosti razvrstavanja otpada

Kroz organizirana predavanja učenicima nižih razreda osnovnih škola diljem Dubrovačko-neretvanske županije najmlađe se educira o važnosti razvrstavanja otpada i recikliranja u svrhu smanjenja stvaranja smeća i očuvanja prirode. Učenici će naučiti kako se pravilno odvaja otpad, odgovorno ponaša prema prirodi, kako dobrim navikama možemo pozitivno utjecati na svijet i kako baš oni mogu postati heroji prirode.

Pročelnik Upravnog odjela za zaštitu okoliša i komunalne poslove Miho Baće je zajedno s predstavnicima Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport posjetio škole u dolini Neretve, Korčuli, Pelješcu i Konavlima te podijelio mini kontejnere za razvrstavanje otpada i prigodni propagandni materijal osnovnim školama. Ravnatelji i predstavnici škola su izrazili zadovoljstvo, te pohvalili akciju kojom Dubrovačko-neretvanska županija želi educirati naše najmlađe očuvanju prirodnih bogatstava županije.

Uz ovu aktivnost organizirana su i brojna druga događanja objedinjena pod zajedničkim nazivom ‘Harmonija jeseni’, jer su ekološke teme u središtu pozornosti Dubrovačko-neretvanske županije.

Pročitajte još

SVE NA JEDNOM MJESTU Prestavljen Vodič za osobe s invaliditetom kroz Dubrovačko-neretvansku županiju

Dulist

Županija isplatila božićnicu umirovljenicima

Dulist

Dobroslavić sudjeluje na plenarnom zasjedanju Europskog odbora regija

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija