Koronavirus u Hrvatskoj

SINDIKAT MINISTARSTVIMA Hitno omogućite pomorcima cijepljenje protiv Covid-19

Pojedine strane kompanije već su cijepljenje protiv COVID 19 uvrstile u Seafarer´s Medical Examination and Certificate. Stoga je Sindikat pomoraca Hrvatske uputio dopis Ministarstvu zdravstva i Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture kojim traži da se što hitnije predvidi i rezervira dovoljan broj cjepiva za hrvatske pomorce koji se žele cijepiti te ih se javno obavijesti o organizaciji i mogućnosti cijepljenja.
-Za sada je cijepljenje protiv COVID 19 uvjetovano dostupnošću cjepiva, ali je pitanje tjedna kada će cjepivo biti uvjet ukrcaja pomoraca. Naime, cjepivo nije svrstano u grupu preporučenih (Recommended), već neophodnih (Required) cjepiva. Poznato je da oko 16 tisuća hrvatskih pomoraca plovi na brodovima u međunarodnoj plovidbi. S obzirom na njihov nesigurni radno-pravni status (samo rijetki imaju stalne Ugovore), pomorci mogu lako izgubiti posao ukoliko ne budu imali mogućnost cijepljenja – navode iz Sindikata pomoraca, uz napomenu kako inzistiraju na dragovoljnosti cijepljenja.

Pročitajte još

Hrvatska broji 1741 novooboljelih, preminula 21 osoba

Dulist

U županiji 85 novih slučajeva, preminula 91-godišnja Dubrovkinja

Dulist

Stožer poziva na cijepljenje u četvrtak i petak, moguće i primanje treće doze

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija