Koronavirus u Hrvatskoj

SINDIKAT MINISTARSTVIMA Hitno omogućite pomorcima cijepljenje protiv Covid-19

Pojedine strane kompanije već su cijepljenje protiv COVID 19 uvrstile u Seafarer´s Medical Examination and Certificate. Stoga je Sindikat pomoraca Hrvatske uputio dopis Ministarstvu zdravstva i Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture kojim traži da se što hitnije predvidi i rezervira dovoljan broj cjepiva za hrvatske pomorce koji se žele cijepiti te ih se javno obavijesti o organizaciji i mogućnosti cijepljenja.
-Za sada je cijepljenje protiv COVID 19 uvjetovano dostupnošću cjepiva, ali je pitanje tjedna kada će cjepivo biti uvjet ukrcaja pomoraca. Naime, cjepivo nije svrstano u grupu preporučenih (Recommended), već neophodnih (Required) cjepiva. Poznato je da oko 16 tisuća hrvatskih pomoraca plovi na brodovima u međunarodnoj plovidbi. S obzirom na njihov nesigurni radno-pravni status (samo rijetki imaju stalne Ugovore), pomorci mogu lako izgubiti posao ukoliko ne budu imali mogućnost cijepljenja – navode iz Sindikata pomoraca, uz napomenu kako inzistiraju na dragovoljnosti cijepljenja.

Pročitajte još

U Hrvatskoj 2698 novozaraženih, preminule 44 osobe

Dulist

U županiji 97 novooboljelih od koronavirusa

Dulist

GLAS PODUZETNIKA Event industrija traži hitan plan otvaranja!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija