Koronavirus u Hrvatskoj

Europska komisija odobrila i cjepivo Moderne

Europska agencija za lijekove (EMA) preporučila je danas davanje uvjetnog odobrenja za stavljanje u promet cjepiva Moderna proizvođača Moderna Biotech Spain, S.L. za prevenciju bolesti COVID-19 u osoba u dobi od 18 i više godina, javlja Večernji list. Nedugo nakon, odobrenje za Modernino cjepivo dala je i Europska komisija, o čemu se na Twitteru oglasila i predsjednica EK Ursula von der Leyen.
-Ovom preporukom Europske agencije za lijekove građanima Republike Hrvatske osigurava se još jedno cjepivo za koje se opsežnim ispitivanjima i kroz strogu regulatornu ocjenu pokazalo da je djelotvorno i sigurno za primjenu – istaknuo je ravnatelj HALMED-a prof. dr. sc. Siniša Tomić, javlja Večernji.
-HALMED-ovi stručnjaci neumorno su sudjelovali i u ovoj ocjeni kroz rad EMA-inih znanstvenih povjerenstava i radnih skupina kako bi se u što kraćem roku, a uz ispunjavanje svih visokih zahtjeva, osigurala dostupnost još jednog cjepiva i tako pružio učinkoviti i prijeko potrebni alat u suočavanju s trenutačnom pandemijom – rekao je Tomić.
Inače, Hrvatska je naručila milijun doza ovog cjepiva.

Pročitajte još

Fuchs: U tjedan dana imali smo povećanje broja pozitivnih učenika za 100 posto

Dulist

UDRUGA GLAS PODUZETNIKA: Noćni klubovi i barovi su na izdisaju, zatvoreni su više od 600 dana!

Dulist

U županiji i danas 163 novooboljela, od toga 64 iz Dubrovnika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija