DuList IN

Šesti Festival soli okuplja velike i male

Šesti Festival soli okuplja velike i male

Središnji program šestog Festivala soli nastavlja se i danas na nekoliko lokacija u Stonu uz program za velike i male! Za malene posjetitelje Kulturna udruga Aster izvest će marionetsku predstavu „Ukleti kraljević i čelični Henrik“ (4+) od 19:00 sati u Solani, a velike će zabaviti koncert Klape Cambi od 20:00 sati Tvrđavi Kaštio.

Sve dane središnjeg dijela programa održava se vođena tura „Priča o solani“ s početkom u 18:30 te program „Vadimo sol“- vađenje cvijeta soli s timom Solane Ston od 19:00 sati. Na oba događanja potrebno se prijaviti na mail festivalsoli@gmail.com ili porukom na društvene mreže. I tura, i program vađenja soli jučer su okupili iznimno velik broj posjetitelja, kako domaćih, tako i stranih. U tijeku je Eko Placa – sajam tradicijskih proizvoda Stona, Pelješca i raznih OPG-ova na stonskom Trgu kralja Tomislava uz radno vrijeme od 10:00 do 13:00 te 18:00 do 20:00 sati.

Dom Marina Držića već tradicionalno sudjeluje u festivalskom programu likovnom kolonijom „Komarda Art Park“. Crpeći inspiraciju iz zanimljivog krajolika i bogate povijesti, umjetnici iz Dubrovnika i Pelješca od jučer stvaraju u Stonu, a popodne će u parku Komarda biti organizirana likovna radionica za djecu s početkom u 17:00 sati, na kojoj će umjetnici prezentirati djela nastala na koloniji i specifičnost vlastitog likovnog izričaja, a polaznici će potom na svoj način slikarskim, crtaćim i kiparskim tehnikama interpretirati viđeno. Po završetku kolonije, umjetnici će svoja djela darovati Stonu, a bit će izložena u Kneževom dvoru od 10. rujna.

Prvi dan središnjeg dijela programa okupio je doista velik broj posjetitelja, animirao ih pričom o soli i osjetom slanog blaga u vlastitim rukama na programu „Vadimo sol!“. Djeca su pod vodstvom Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik stvarala kreativne slike od soli na istoimenoj radionici, a umjetnici stvarali nove radove na nekoliko lokacija u Stonu. Vrhunac prve večeri bio je program „Wine, Salt & Jazz“ uz sjajni duo Sara & Jappa, delicije Ville Koruna te odabrane kapljice s Komarne i Pelješca koje je predstavio Event Lab.

Podsjetimo, sve do 20. rujna brojni stonski i pelješki restorateri i vinari nude posebne menije kreirane za festivalski program, a popis je dostupan na mrežnoj stranici festivala. Cjeloviti program šestog Festivala soli također je dostupan na webu.

Pročitajte još

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist