Politika

Selmani traži manje naknade za stranke, Raguž mu poručio da je populist

Selmani traži manje naknade za stranke, Raguž mu poručio da je populist

Između Željka Raguža i Nikše Selmanija zaiskrilo je kod odluke o raspoređivanju sredstava iz Proračuna Grada Dubrovnika namijenjenih financiranju političkih stranaka i vijećnika s liste grupe birača Gradskog vijeća Grada Dubrovnika u 2021. godini. Naime, Selmani je rekao kako mu je nevjerojatno da iznosi za financiranje stranka ostanu na razini od prije 2020. godine.

-Dok se ovdje ne štedi, reže se na drugim mjestima – rekao je te predložio da se iznos od 440 tisuća kuna smanji na 200 tisuća kuna te da se taj iznos rasporedi na 12 mjeseci. Po vijećniku bi se tako dobilo 636 kuna mjesečno, a po vijećnici 700 kuna umjesto dosadašnji 3500, odnosno 3850.

rekao je kako takvu odluku predlažu već neko vrijeme, no nikad za nju nisu imali podršku. Raguž mu je rekao kako je ovaj njegov prijedlog najveći oblik populizma i prijevare.

-Imate ljude koji su prije davali prijedlog da se ukine financiranje stranaka, ali uredno su ih uzimali, nisu dali Caritasu… Strankama novac služi za prostore, režije… Mi smo u legalnim strankama, nemamo privilegiju poći u udrugu ili u Lazarete. Ne držite prodike jer znate da uvijek budete jedini koji glasa kontra, a znate iz kojih to razloga bude – rekao mu je Raguž. Gradonačelnik Mato Franković čestitao je Selmaniju na potez da Srđ je Grad postane politička stranka.

-Odlučili ste postati političari, dobrodošli u klub. sad ćete razumjeti kako političari razmišljaju – rekao je.

Selmani je Ragužu odgovorio da su od tih novaca dali toliko donacija, da on ni za 20 mandata neće moći dati toliko. Raguž mu je poručio: Uvijek je bilo i bit će, svatko se češe gdje ga svrbi.

Vido Bogdanović ne vidi razlog zašto se veći iznosi daju ženama.

-Zašto bi netko po spolu dobivao više. Objasnite mi. U cijelome suvremenom, neretardiranom svijetu nastoje se izbrisati spolovi kao oznaka jedinke a mi bi određeni spol u određeni poslovima više plaćali da budu tu jer ih manje ima. To je logika podmićivanja, kupovanja, financijskog uvjeravanja određenih stranaka da više angažira žena, odnosno podzastupljenih spolova – rekao je Bogdanović dodavši kako je to retardirano shvaćanje odnosa među spolovima. Retrdirano smo društvo, rekao je.

-Demokracija košta – rekao je Potrebica.

Selmani smatra da je pošteno da se i njima reže kad se reže i drugdje.

Bogdanović je ostao pri tvrdnji da smo retardirano društvo u kojem su žene drugotne i da im je dobro ponekad opaliti šamar.

-U ovom društvu ljudi nisu jednaki. To je moj stav, žene su podređene muškarcima i to je sramota, ali ovo nije način da im se pomogne. Nazadni smo, ne gledamo naprijed. Vraćamo se u neka bivša vremena i odnose. Odnosi među ljudima i društveni odnosi su nazadni, zato retardirani. Nekome to odgovara i to promovira. Ja ne – rekao je Bogdanović.

-Odrastao sam u društvu jakih žena. Vrlo često puno uspješnije rade od muškaraca. Nemam nikakve rezerve prema ulozi žena u društvu. nažalost one su tučene, ubijane, lošije plaćene… i to je činjenica – rekao je dodavši kako se to  neće ispraviti s tim što će im se za naknadu izdvojiti nešto više para.

Marina Vučković Matić predlaže ukupno smanjenje za stranke.

-Svjesni smo da neće biti novaca u proračunu i ne treba čekati siječanj da se taj iznos smanji – rekla je.

 

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist