Aktualno

Šalju iz Grada Dubrovnika: Strogo je ograničeno kretanje gradilištem Lapadske obale

Šalju iz Grada Dubrovnika: Strogo je ograničeno kretanje gradilištem Lapadske obale

Grad Dubrovnik podsjeća javnost da je Lapadska obala u potpunosti zatvorena za sav promet vozila i pješaka te da kretanje gradilištem nije dozvoljeno. Naime, na gradilištu su u tijeku radovi dovršetka obalnog zida zadnje faze te radovi na polaganju instalacija. Radovi se trenutno odvijaju na nekoliko pozicija te je zbog skučenog prostora i potrebne mehanizacije dozvoljen kolni prolaz samo stanarima i vlasnicima poslovnih prostora koji imaju osiguran parking na privatnim površinama, navode iz Grada Dubrovnika u priopćenju.

Omogućena je i djelatnost dostave robe hotelima i restoranima kao i prilaz organiziranom prijevozu gostiju kad je to moguće i isključivo u dogovoru s izvođačem radova.

-Ponavljamo da prometovanje nije dozvoljeno osobnim automobilima ni vozilima gospodarskih subjekata koji ne spadaju u već opisane kategorije, uključujući vozila za autotaksi prijevoz. Sva vozila koja se neovlašteno zateknu u obuhvatu gradilišta i/ili blokiraju prolaz mehanizacije bit će uklonjena „paukom“, dok će novčanu kaznu podmiriti vlasnik vozila. Građani se stoga mole za strpljenje i poštivanje posebne prometne regulacije – navode.

Rekonstrukcija i proširenje Lapadske obale (II, III i IV faza izgradnje) kapitalna je investicija od javnog interesa koja ujedno predstavlja najveće ulaganje u prometnu infrastrukturu užeg centra grada u posljednjih pedeset godina, a u potpunosti je financirana izvanproračunski, europskim i nacionalnim sredstvima. Radovi napreduju u skladu s usvojenim dinamičkim planom, a završetak projekta očekuje se u studenom 2023. godine. Po završetku projekta povećat će se razina sigurnosti prometa i kvaliteta javnog gradskog prijevoza te rasteretiti postojeći dominantni pravci, ističu.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist