Aktualno

NOVEVSKI OŠTRO ‘Ovuda može proći hrčak, mačka, pekinezer, no ne i osoba u invalidskim kolicima!’

NOVEVSKI OŠTRO 'Ovuda može proći hrčak, mačka, pekinezer, no ne i osoba u invalidskim kolicima!'

U današnjoj rubrici POPIŠAJMO OSOBE S INVALIDITETOM, donosimo vam fotografiju slikanu jučer u Dubrovniku – piše naš vidno revoltiran sugrađanin, spisatelj Davor Novevski.

U oštrom tonu, argumentirano, nastavlja dalje. Prenosimo dio njegovog statusa, a naš fotograf Zvonimir Pandža fotografirao je spornu lokaciju.

– Ova konstrukcija je debilna sama po sebi, no ova naljepnica s tipom u kolicima daje joj i jednu finu, ciničnu notu. Jer ovuda može proći hrčak, mačka, pekinezer, no ne i osoba u invalidskim kolicima. Čemu onda naljepnica, pitate se. Pitam se i ja. Pitam se i kako netko umjereno inteligentan, poslovno sposoban, s položenom B kategorijom i vještinom da si sam zaveže cipele odluči ovo zalijepiti i ne vidi apsolutno ništa sporno u tome? – oštro je istaknuo Davor Novevski, i sam osoba s invaliditetom, koji se svakodnevno susreće s ovakvim problemima.

– Neki dan sam, nemajući bolju metaforu, usporedio situaciju za OSI u Dubrovniku sa nogometnom utakmicom zaključivši da gubimo 3-0, ali da još nije gotovo. Pa, jučer smo primili još jedan gol. U rašlje. Grad Dubrovnik volim vas – u istom tonu zaključuje Novevski.

Pročitajte još

NOVI PROGRAM Što pogledati u Kinematografima Dubrovnik?

Dulist

Plenković: ‘Sutra ujutro krećemo s formiranjem većine’

Dulist

BRANKO BAČIĆ PROGLASIO POBJEDU Velika izlaznost nam je dala snažan legitimitet

Dulist