Aktualno

SAD ukinuo obvezu testiranja na COVID-19 za putnike u međunarodnom zrakoplovnom prometu

Od danas se od putnika koji u SAD putuju zrakoplovom iz drugih država više se neće zahtijevati predočenje negativnog testa na COVID-19 ili dokumentacija o oporavku prije nego što se ukrcaju na let, a sukladno objavljenoj odluci Američkog centra za kontrolu i prevenciju bolest.

Do stupanja na snagu nove odluke američkih zdravstvenih vlasti, svi putnici stariji od 2 godine koji su se u inozemstvu ukrcali na let za SAD morali su prije polijetanja predočiti negativan test ne stariji od 24 sata ili dokumentaciju iz koje je vidljiv oporavak od COVID-19 virusa u prethodnih 90 dana, bez obzira na cijepni status. Odluka o potrebi za negativnim COVID-19 testom uz određene izmjene u SAD-u je bila donesena prije gotovo jednu i pol godinu, odnosno 26. siječnja 2021. godine, prenosi Croatian Aviation.

Što se tiče obveze nošenja maski u javnom prijevozu kao i unutar putničkih terminala ista je ukinuta sudskom odlukom s trenutnim učinkom donesenom 18. travnja 2022. godine.

Aviokompanije i druge tvrtke u turističkoj industriji koje su među najpogođenijima COVID-19 pandemijom i mjerama donesenim kao reakcijom na istu već dulje vrijeme iskazuju svoje negodovanje zbog brojnih restrikcija u putničkom prometu te su stoga pohvalili ovu odluku američkih zdravstvenih vlasti.

U SAD-u je i dalje na snazi mjera prema kojoj većina putnika koji nisu državljani ili rezidenti SAD-a moraju biti potpuno cijepljeni s primarnom serijom prihvaćenog cjepiva protiv COVID-19 virusa, uz određene ograničene iznimke.

Pročitajte još

More u Dubrovniku na 29,4 Celzijeva stupnja, mljetsko Malo jezero ‘ugrijalo’ na preko 30

Dulist

U Policijskoj upravi održan sastanak o sigurnosti i turističkoj sezoni

Dulist

Libertas Dubrovnik ima novu internetsku stranicu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija