Zanimljivosti

Rotarijanci za grušku školu

Rotary club Dubrovnik u subotu, 3. prosinca organizira svoj tradicionalni humanitarni bal, u hotelu „Hilton-Imperial“. To je još jedna od akcija koju organiziraju dubrovački rotarijanci, s ciljem sakupljanja pomoći za one kojima je to potrebno.

Rotary club Dubrovnik posebno je počašćen činjenicom da će subotnjoj rotarijanskoj svečanosti biti nazočan i guverner hrvatskoga Rotary Districa 1913. dr. Ivo Husić. Naime, nakon što se rotarijanski pokret u Hrvatskoj, obnovljen u 1990-ih godina nakon osamostaljenja RH, dovoljno proširio da zadovoljava kriterije samostalnoga Rotary Districta, sredinom ove godine taj je District i utemeljen. Tako su se hrvatski rotarijanci izdvojili iz regionalnog Districta 1910. u kojem su u početku bili okupljeni austrijski, slovenski, mađarski i bosansko-hercegovački klubovi. Danas Rotary District 1913. Hrvatska ima 45 klubova s 1060 članova.
Utemeljen 1995. godine, RC Dubrovnik bio je jedan od prvih hrvatskih klubova.

Od svojih početaka proveo je niz akcija, poput pomoći obnovi zgrade Dubrovačkih ljetnih igara, pošumljavanja izgorjelih površina, školovanja mladih glazbenih talenata, pomoći Domu Josipovac i Dječjem domu „Maslina“, višegodišnje potpore Udruzi „Rina Mašera“, te stalne akcija obnove maslinarstva na dubrovačkom području. Sadašnji je predsjednik RC Dubrovnik dr.Ivan Ćurlin.

Ovogodišnji Humanitarni rotarijanski bal, na kojem je pjevati Zorica Kondža, s bogatom lutrijom i aukcijom vrhunskih vina, RC Dubrovnik namjerava potaknuti projekt solarne elektrane za OŠ „Gruž“.
 
 

Pročitajte još

[FOTO] ZELENA ČISTKA Ronioci iz podmorja Lokruma izvadili 56 kilograma otpada, najviše plastike

Dulist

ZA POTREBE KORISNIKA Prodajom Caritasovih bilježnica s porukama Ljubavi prikupljeno više od 40.000 kuna

Dulist

U Đurinićima – predstavljanje knjiga Stijepa Mijovića Kočana uz glazbu i tematski zalogaj

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija