Zanimljivosti

You’ve been trumped!

You've been trumped!

Art radionica Lazareti i Inicijativa Srđ je naš u subotu, 3. prosinca u 19 sati u kinu Sloboda organiziraju projekciju filma “Nasamareni ste!/You’ve been trumped!”.

Projekciji će nazočiti Anthony Baxter, autor ovog višestruko nagrađivanog filma, a razgovor će voditi Đuro Capor.

Film od svoje premijere izaziva golemu pažnju kao novo poglavlje u priči o borbi aktivističkih Davida protiv kapitalističkog Golijata. Polazne postavke su jednostavne: Škotska je postojbina golfa, a Donald Trump jedan od najpoznatijih svjetskih developera i ikona suvremenog kapitalizma koji u škotskim dinama želi izgraditi ogromni golf-resort. Lokalno se stanovništvo buni, a redatelj Anthony Baxter iz prve ruke prati njihovu višegodišnju borbu te i sam u jednom trenutku postaje meta policijskog nasilja.

U potpunosti ispričan bez naracije, film prikazuje kulturalni jaz između glamuroznog, džetseterski i medijski potkovanog Donalda Trumpa i lokalne duboko ukorijenjene škotske zajednice. Ono što je započelo kao zanimljiv sraz različitih pogleda na svijet, vremenom postaje sve gorće i sve više uznemirava.

Projekcija i gostovanje autora organizirani su u sklopu 9. Human Rights Film Festivala, koji će se održati od 5. do 10. prosinca u Zagrebu.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist