Zanimljivosti

630 tisuća kuna za 3 tisuće umirovljenika

Upravni odjel za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj uplatio je preko 630 tisuća kuna za  umirovljenički dodatak 2979 umirovljenika čija mjesečna mirovina ne prelazi 1500 kuna.

Naime, predviđen programom rada župana i Županijske skupštine, umirovljenički dodatak isplaćen je umirovljenicima prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje za studeni 2011. godine. Za  program izrade i provedbe umirovljeničkog standarda DNŽ je u  proračunu za 2011. predvidila 700 tisuća kuna.

 
Visina dodatka za 2011. godinu kreće se do 496 kuna po osobi, ovisno o gradu ili općini i njihovoj razvijenosti.
 
Općine Župa dubrovačka, Dubrovačko primorje, Mljet i Lastovo u okviru vlastitog programa za umirovljenike provode Županijski umirovljenički standard i isplaćuju umirovljenički dodatak umirovljenicima na njihovu području. Ovim općinama Županija je direktno uplatila sredstva  za izradu i provedbu županijskog umirovljeničkog standarda. Riječ je o više od 68 tisuća kuna namijenjenih za 444 umirovljenika iz ove četiri općine.    
 
Program se ne odnosi na dubrovačke umirovljenike jer Grad Dubrovnik isplaćuje umirovljenički dodatak iz vlastitih proračunskih sredstava.
 
Inače, Program izrade i provedbe umirovljeničkog standarda DNŽ donesen je s ciljem budućeg izjednačavanja umirovljeničkog standarda na području Županije, a uz preporuku jedinicama lokalne samouprave da osiguraju svoj udio u njegovoj provedbi.
 
 

Pročitajte još

SERIJA ‘HRVATSKI TURIZAM’ Lokrum na novim poštanskim markama

Dulist

Ugrijalo more, trk na plažu!

Dulist

[FOTO] KOROSANTE Ljepota vjere i tradicije na Lopudu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija