Grad

Rotarijanci Pelješčanima podijelili tri tisuće sadnica maslina!

Rotarijanci Pelješčanima podijelili tri tisuće sadnica maslina!

Članovi Rotary cluba Dubrovnik jutros su stanovnicima peljeških mjesta Ston, Janjina i Trstenik koje je prošlog ljeta pogodio veliki požar besplatno podijelili tri tisuće sadnica maslina.

Kako ističu, već petnaest godina akciju provode s ciljem obnova maslinarstva na dubrovačkom području, a ove godine su se odlučili za područja u kojima su od šumskih požara stradali maslinici.

– Ove godine broj sadnica je došao do brojke od tri tisuće, što je znatno više od uobičajenih tisuću koje je Rotary club Dubrovnik do sada donirao svake godine. Poticaj za akciju ove godine su požari na Pelješcu u kojima je izgorjelo više od 3500 hektara poljoprivrednih i šumskih površina, unutar kojih i velik broj stabala maslina – ističu iz RCD-a.

Inače, u akciju su pozvani hrvatski Rotary clubovi i prijatelji iz inozemstva, čiji je odaziv bio velik. Zajedno s ovogodišnjom akcijom, u proteklih 15 godina Rotary club Dubrovnik ukupno je podijelio 17.000 sadnica maslina u Dubrovačkom Primorju, Konavlima, Župi i Rijeci Dubrovačkoj.

Pročitajte još

Dvije obitelji s ukupno devetoro djece uselit će u gradske stanove

Dulist

Francuski veleposlanik u nastupnom posjetu kod gradonačelnika

Dulist

KINEMATOGRAFI DUBROVNIK Pogledajte što ima u kinima

Dulist