Kultura

RODITELJI PAŽNJA Na Maloj stvaraonici upoznajte dječicu s prekrasnim svijetom Iva Dulčića

Dubrovacko ljeto Ivo Dulcic

Edukativno-likovni program Mala stvaraonica održat će se u subotu, 27. veljače u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik, a inspiracija za ovu radionicu bit će velika, retrospektivna izložba Mediteran Iva Dulčića izložba povodom stote obljetnice rođenja Iva Dulčića (1916.-1975.), jednog od najznačajnijih hrvatskih slikara.

Tijekom razgledanja izložbe gdje će sudionici imati priliku vidjeti velik broj umjetnikovih radova, od niza portreta, žanr scena, urbanih prikaza i pejzaža, analizirat će se motivi koji karakteriziraju Mediteran kao mjesto, te način na koji je Dulčić likovno izveo svoje viđenje mediteranskih motiva. Posebna pažnja će se usmjeriti na bogat kolorit, te na odnos boja na Dulčićevim slikama. U drugom dijelu radionice sudionici će se kreativno izražavati u tehnici tempere slikajući vlastite interpretacije Mediterana.

Kreativne radionice pod nazivom Mala stvaraonica prate izložbeni program muzeja i namijenjene su djeci od 7 do 11 godina. Odvijaju se u terminu od 11:00 do 12:30 sati u prostorima Umjetničke galerije Dubrovnik, a voditeljica je povjesničarka umjetnosti Maris Stanović.

Na radionicu se potrebno prijaviti unaprijed, najkasnije do petka do 12:00 sati prije radionice i to na email adresu: edukacija@ugdubrovnik.hr. Više informacija možete potražiti na web stranicama Umjetničke galerije Dubrovnik.

Radno vrijeme Umjetničke galerije Dubrovnik i Galerije Dulčić Masle Pulitika je svaki dan, osim ponedjeljka, od 10 do 16 sati. Radno vrijeme Atelijera Pulitika je svaki dan, osim ponedjeljka, od 9 do 15 sati.

Pročitajte još

Katarina Alamat Kusijanović dobitnica je prestižnog rezidencijalnog programa u Italiji

Dulist

OTVORENJE DJEČJE IZLOŽBE ‘Konavoske poprsnice’ ovog utorka u Zavičajnom muzeju Konavle

Dulist

GOSTOVANJE U DRŽIĆA Izvedena predstava ‘Tata’ u režiji Zorana Mužića

Dulist