Aktualno

RIMAC NA FACEBOOKU ‘Vozač se sam javio policiji, ispričavam se’

Šteta da je nakon premijere auta ova vijest dala negativan kontekst – istaknuo je u objavi na Facebooku Mate Rimac ovog četvrtka. Video jurnjave vozača Rimčevom Neverom 232 kilometara na sat državnom cestom D8 u mjestu Ratac stvorila je veliki broj negativnih komentara. Prometni stručnjak Željko Marušić naglasio je kako je vožnja bila izvan svih okvira sigurnosnih standarda te da nadmašuje odredbe članka 226. Kazneno zakona koji definira obijesnu vožnju i ima značajke prometnog terorizma.

-Željeli smo skupiti veliki broj internacionalnih kupaca, suradnika i distributera u Hrvatskoj (a gdje bolje nego u Dubrovniku). Preko 80 ih dolazi unatoč COVID restrikcijama iz svih krajeva svijeta (USA, Japan, UK, razne EU zemlje…). Tu će dobiti prezentaciju auta i priliku da ga probaju u realnim uvjetima na cesti. Naravno, pune performanse će isprobati drugom prilikom na stazi, kao što su i novinari prošli tjedan – rekao je Rimac. Naglasio je kako je stav tvrtke – svim kupcima gostima i zaposlenicima dajemo do znanja da se vožnja odvija na javnoj prometnici i da se moraju pridržavati zakona.

-Vozač iz videa se sam javio policiji. Policija je došla i obavila razgovor i biti će kažnjen kao što bi svatko drugi bio kažnjen u ovoj situaciji. Za druge vožnje ćemo bolje paziti i nadzirati. Ja se ispričavam na neugodnosti. A sad možemo biti bar malo ponosni da ljudi iz cijelog svijeta dolaze u Hrvatsku, naručiti najsnažniji auto u povijesti – razvijen i proizveden u Hrvatskoj – istaknuo je.

Pročitajte još

ŠTO SE KRIJE IZA MISTERIOZNOG NESTANKA HARISA METHADŽOVIĆA? Majku je izgubio kao dječak, bolest ga je odvela u ovisnost. Svaki trag gubi mu se 2018.

Leona Rašica

Osnovana inicijativa TUP – urbana četvrt, zatražili sastanak s gradonačelnikom

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija