Aktualno

STIŽU SEVERINA, NINA BADRIĆ… Umjetnici Vrdoljak i Popović izlažu u Sponzi

STIŽU SEVERINA, NINA BADRIĆ... Umjetnici Vrdoljak i Popović izlažu u Sponzi

Izložba pod nazivom ‘One Su Ovdje’ otvorit će se u srijedu, 16. lipnja u palači Sponza. Zajednički je to projekt našeg poznatog umjetničkog fotografa Marka Vrdoljaka i renomiranog slikara Dimitrija Popovića, a slavi žensku snagu u današnjem svijetu kroz prikaz ženskih likova iz Biblije. Vrdoljak je za DuList istaknuo da je krajnji rezultat i suradnja s poznatim slikarom premašila sva njegova očekivanja.
– Radujem se konačnom ponovnom pokretanju kulturnih i umjetničkih zbivanja – naglasio je.
Riječ je o velikom događaju na kojemu će se pojaviti naša 21 istaknuta ženska osoba među kojima su Zrinka Cvitešić, Nina Badrić, Severina Kojić, Jelena Veljača, Franka Batelić i brojne druge. Same uzvanice ujedno su i sudionice u nastanku projekta dvojice glasovitih umjetnika od kojih svaka na fotografijama predstavlja točno određenu žensku ulogu definiranu prema biblijskoj ikonografiji. Fotografije su isprintane na platnu nakon čega ih je slikarski oblikovao Dimitrije Popović u skladu s ulogom žene kojom je portret inspiriran. Pritom je svaka sudionica prema svojoj želji odabrala lik iz Biblije koji će utjeloviti.
Ono što predstavlja dodatnu posebnost ovoga projekta je i monografija koju će svi posjetitelji izložbe moći pročitati. Predgovor u monografiji pisala je poznata hrvatska povjesničarka umjetnosti i likovna kritičarka Branka Hlevnjak. Svoj je doprinos dao i teolog fra Ante Vučković koji je u obliku poezije i proze opisao odabrane ženske likove iz Biblije.
Na sam dan otvaranja izložbe u Sponzi poznate će uzvanice, zajedno s autorima izložbe, krenuti iz luke Gruž odakle će na brodu Karaka uploviti u Porat.
Izložba ostaje otvorena do 28. lipnja.

mr

Pročitajte još

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist