DuList IN

[VIDEO] JURIO 230 KM/H Vožnja magistralom u Rimčevoj Neveri ‘podigla obrve’

[VIDEO] JURIO 230 KM/H Vožnja magistralom u Rimčevoj Neveri 'podigla obrve'

Nakon službenog predstavljanja Rimčeve Nevere te dolaska u Dubrovačke vrtove sunca gdje je izložena pred kupcima, na platformi Reddit objavljen je video vožnje ovom superjurilicom koja se Jadranskom magistralom nedaleko Dubrovniku kreće 230 kilometara na sat.

Mada ona izgleda doista impresivno, mnogi komentatori izrazili su svoju zabrinutost što se događa upravo na javnoj cesti. Sam vlasnik računa kazao je kako je s razlogom taj video stavio u rubriku ‘Idiots in cars’ (Idioti u automobilima’).

– Lik koji vozi ima kratke hlače, mokasine, i polo majicu, al zato kaj ima rukavice je profesionalni vozač. Nadam se da će policija nešto napraviti po tom pitanju jer samo da je išao 130 kao na početku videa to je min 50 preko ograničenja. A da ne govorim prelazak preko središnje trake pri 230 km/h. Glupo, glupo glupo. Žao mi je kaj će Rimac biti kriv na kraju a vjerojatno nema veze s ovim videom – napisao je.

Napomenimo, Nevera je potpuno električni hiperautomobil sljedeće generacije koji otvara nove dimenzije u cestovnim performansama. S 1914 konjskih snaga iz četiri elektromotora, Nevera može ubrzati do 100 km/h za 1,85 sekundi, a do 100 milja na sat za samo 4,3 sekunde. Zapanjujuće ubrzavanje zadržava tijekom cijelog ciklusa punog gasa i dostiže 300 km/h od starta za 9,3 sekunde. Njena cijena je dva milijuna eura, a kako navodi sam Mate Rimac, doživjet će proizvodnju 150 komada te isporuke kupcima kreću ove godine.

– Ponosni smo na rezultate testiranja Nevere i globalnog odjeka u najjačim publikacijama. Dosta je velika stvar da auto, koji je inače jedan od najkompleksnijih mogućih proizvoda, razvijen i proizveden u zemlji u kojoj nisu postojale kompetencije za takav poduhvat, smatran vrhuncem trenutno mogućeg – rekao bih sa punim pravom. Najsnažniji i najbrže ubrzavajući serijski auto ikad (dokazano testovima), najveći kapacitet baterije ikad u serijskom autu (120 kWh), najbrže punjenje (500 kW), najčvršća struktura ikad (70.000 Nm/°) itd.
Neki naši dragi sugrađani se nadaju da smo jedva sklepali jedan komad koji su novinari testirali pa da će neće doživjeti proizvodnju 150 komada. Morati ću vas razočarati – C2 projekt (sada Nevera) je ozbiljan projekt, za koji je već proizvedeno svih 16 prototipova (ne računajući platforme koje radimo za jednog drugog proizvođača, kojih je još jednom gotovo isti broj proizveden) a novinari su testirali 3 različita automobila. Na ovom slide-u je svaka slika jedan proizveden auto (osim ova dva bucks). Na žalost, većina tih auta je, nakon testiranja na stazama i cesti, morala na crash testiranje. Jedan od auta koje su novinari vozili će također završiti na finalnim homologacijskim testovima.
Btw. Gotovo sve homologacijske testove (kojih je tisuće) smo već prošli, sada radimo finalne testove uz witnessing (svjedočenje) homologacijskog autoriteta. Dakle testiranja se ponavljaju više puta, obično se ne radi certifikacijski test iz prve nego se testira više puta da se dobije sigurnost u prolazak uz svjedoka tako da očekivamo finalnu EU i US certifikaciju prije isporuke prvih Nevera kupcima – napisao je na svom Facebook profilu Mate Rimac nakon predstavljanja.

Kako stoji u priopćenju tvrtke Rimac Automobil, Nevera je proizvodna varijanta konceptnog automobila Rimac C_Two, prvi put prikazanog na Međunarodnom salonu automobila u Ženevi 2018. Od tada su inženjeri Rimac Automobila usavršavali svoj novi model na svim razinama tijekom opsežnog razvojnog programa, kako bi stvorili vrhunsko iskustvo vožnje električnog hiperautomobila. Većina ključnih komponenti Nevere razvijena je u sjedištu Rimca u Hrvatskoj, a svi su sustavi poboljšani i unaprijeđeni u odnosu na prve prototipe kako bi se postigli ambiciozni ciljevi postavljeni na početku projekta 2018. godine. Dizajnirana, razvijena i proizvedena u tvrtki Rimac Automobili u Hrvatskoj, Nevera nosi i hrvatsko ime koje uistinu odražava izvanredne performanse koje može osloboditi u tren oka. Nevera je moćna mediteranska oluja, nabijena munjom, koja se pojavljuje iznimnom brzinom i snagom. Svojom iznimnom brzinom i snagom, Rimčev hiperautomobil s neverom dijeli ne samo ime, nego i narav. Poput prirodne sile po kojoj je nazvan, jednako je sposoban u trenu promijeniti narav od sigurnog i udobnog grand tourera do automobila visokih performansi.

Foto: Rimac Automobil/Instagram/

 Screenshot/Reddit

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist