Koronavirus u Hrvatskoj

REZULTATSKI I FINANCIJSKI UDARAC Jugaši zbog korone ne mogu odigrati utakmicu s PRO Reccom

REZULTATSKI I FINANCIJSKI UDARAC Jugaši zbog korone ne mogu odigrati utakmicu s PRO Reccom

Vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja zbog korone u svojim redovima ne mogu odigrati utakmicu s talijanskim Pro Reccom, koja se u Milanu trebala odigrati ovog utorka. Tri igrača su pozitivna na COVID-19, neki su od ranije u izolaciji, a tu su i ozljede pa klub jednostavno ne može sastaviti momčad za put u Italiju.

Sve to potvrdio je i za Sportske novosti sportski direktor Ognjen Kržić.

-Trojica su nam igrača pozitivni na testiranju, ali imamo još najmanje šest kojima je od drugog cjepiva proteklo 6 mjeseci i koji slijedom pravila moraju sada u izolaciju jer su bili u kontaktu s ovom trojicom, jasno – rekao je Kržić za Sportske novosti.

Prema obavijesti iz kluba, igračima pozitivnima na COVID-19 određena je izolacija dok je ostatak momčadi radi predostrožnosti vraćen kući i sutra ujutro će ponovo raditi testiranja. Svi igrači kojima je prošlo više od četiri mjeseca nakon primljene druge doze cjepiva morat će u izolaciju s obzirom da su bili u kontaktu sa zaraženima, a sve prema uputama i mjerama koje su na snazi u Republici Hrvatskoj.

-Već smo izvijestili nadležne u LEN, oni shvaćaju situaciju, traže nam samo dostavu liječničke dokumentacije, ali već su nam potvrdili da će utakmicu registrirati 10:0 za Pro Recco. Udarac je to i rezultatski i financijski – rekao je dalje Kržić za Sportske novosti.

Naime, prema pravilima LEN Lige prvaka nije moguće odgoditi utakmice pa je za pretpostaviti da će utakmica s Pro Reccom biti registrirana rezultatom 10:0 u korist Talijana. Više ćemo znati, navode iz dubrovačkog kluba, tijekom večeri i sutra ujutro kada klub dostavi sve relevantne dokumente u ured krovne europske plivačke federacije.

 

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist