Koronavirus u Hrvatskoj

Ravnateljica Hitne pomoći traži od Stožera zabranu rada trgovina s igračkama

Ravnateljica Hitne pomoći traži od Stožera zabranu rada trgovina s igračkama

Ravnateljica Hitne i Kriznog stožera Ministarstva zdravstva uputila je apel svima građanima da ostanu doma te najavila da će sama tražiti od Stožera da se zatvore specijalizirane trgovine za djecu, jer roditelji s djecom tamo dolaze kupovati igračke, piše N1.

-Nema kretanja, idu samo oni koji to moraju. Meni nije jasan teza da tražim dozvolu da posjetim moju baku u Krapini. Moja baka ima 89, svijest bi trebala biti takva da ja ne želim ići vidjeti svoju baku jer joj mogu donijeti koronavirus, a mogućnost da ona umre je jako velika, to treba osvijestiti ljudima ne želite ići kod svoje bake! Nije stvar ne ići vidjeti baku, ali ovog časa ne želimo stvoriti problem jer zbog toga ona može umrijeti, možete donijeti problem cijelom zdravstvenom sustavu jer nećemo imati dovoljno respiratora – kazala je Grba-Bujević.

-Ja ću predložiti da se zatvore dućani za djecu. Zašto nam rade dućani s dječjim igračkama? Sve što treba za dječicu ima u samoposlugama, ima u dućanima, U specijaliziranim dućanima ima benkice, kolica, ima torbe za djecu igračke pa nam dođe hrpa mailova u kojima kažu da roditelji dođu s djetetom onda biraju igračke. Isto trena kad dođem na stožer ću predložiti zatvaranje tih dućana. Ljudi, shvatite sve što nije potrebno ostanite doma! Ostanimo doma, to je najvažnija stvar sada – rekla je Grba-Bujević.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist