Aktualno

Vlada raspisala natječaj za Kupare

Sjednica za Kupare

Vlada RH je na današnjoj sjednici donijela odluku o objavi javnog poziva za iskazivanje interesa za osnivanje prava građenja i prava služnosti (prava plodouživanja) nekretnina na lokaciji Kupari I.

Objava ovog poziva je neobvezujuća te će po okončanju postupka obnove zemljišne knjige, koji je u tijeku, Državni ured provesti postupak poziva za dostavu obvezujuće ponude, a izbor investitora očekuje se u prvoj polovici 2014. godine

Na lokaciji je predviđena izgradnja i obnova hotelsko turističkog kompleksa po modelu prava građenja i služnosti u skladu s Uredbom o osnivanju prava građenja i prava služnosti na nekretninama u vlasništvu Republike Hrvatske, na rok od 99 godina. Na cjelini Kupari I nalaze se objekti koji su u vrlo lošem stanju – bivši hotel Kupari Goričina I, hotel Kupari Goričina II, Grand hotel i Pelegrin hotel. Na lokaciji se planira obnova hotela, sa ukupnim smještajnim kapacitetima od maksimalno 1500 kreveta.

– Raspisivanje natječaja za iskazivanje interesa prvi je i vrlo značaj korak u investicijskom ciklusu kako za Kupare, tako i za turizam Republike Hrvatske u cijelosti. S obzirom na okruženje i destinaciju, želja nam je razviti turizam u Kuparima na razini pet zvjezdica, a investicija se procjenjuje na 150 – 200 milijuna eura – komentirao je ministar turizma Darko Lorencin koji je također naglasio kako će se uz jednaki tretman prema svim zainteresiranima pronaći najbolji investitor.

Pismo sa iskazom interesa mogu predati domaće i strane pravne i fizičke osobe, u pisanom obliku najkasnije 30 dana od objave javnog poziva, u zatvorenoj omotnici na adresu Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom. Pismom zainteresirani investitor mora predstaviti svoje stručne sposobnosti u realizaciji i upravljanju sličnim projektima.

Javni poziv će biti objavljen na stranicama Ministarstva turizma (www.mint.hr) i Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (www.duudi.hr) te Hrvatske gospodarske komore (www.hgk.hr).

Pročitajte još

JAVNO OTVARANJE PONUDA Pristiglo 289 ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

OD ČETVRTKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

ZABRINJAVAJUĆE Kod tinejdžera koji puše e-cigarete pronađeni toksični metali u urinu

Dulist