Aktualno

Lauš, Grgić i Katančić na konferenciji o nezaposlenosti mladih

Dubravka Šuica

Kako bi ukazala na problem nezaposlenost mladih u Hrvatskoj zastupnica Dubravka Šuica organizirat će 22. siječnja 2014. u Europskom parlamentu konferenciju pod nazivom: „Kako pomoći mladima doći do radnog mjesta?“ na kojoj će ravnopravno sudjelovati i pobjednici natječaja za pisanja eseja na temu : „Be the change you want to see in Croatia“.

– Alarmantno stanje najbolje potvrđuje činjenica da Njemačka i Austrija posjeduju stopu od 5% nezaposlenih mladih, a Hrvatska čak 53%. Mladi čovjek – pojedinac je taj koji može i mora mijenjati Hrvatsku u ugodnije mjesto za život, a studenti su pišući eseje pokazali da kvalitetnih ideja i kreativnosti u Hrvatskoj ima. Moramo stati na kraj iseljavanju Hrvatske, a Vlada mora prepoznati mlade kao generator razvoja i demografski potencijal jer mladi u Hrvatskoj posjeduju i znanja i vještine. Ne smijemo promatrati prekriženih ruku nebrigu o aktualnoj demografskoj slici Hrvatske, stoga se veselim ovim mladim ljudima, a o njihovim kreativnim idejama će se raspravljati na konferenciji u Bruxellesu – istaknula je Šuica

Tročlano stručno povjerenstvo izabralo je tri najbolja eseja čiji će autori, studenti Toni Grgić iz Ploča, Tomislav Katančić iz Osijeka i Kristina Lauš iz Zagreba imati priliku iznijeti svoja razmišljanja na konferenciji u Bruxellesu kojoj je glavni cilj pokušati doći do rješenja kako povećati broj zaposlenih u Hrvatskoj.

Čestitamo pobjednicima i želimo im sretan put na konferenciju u Europskom parlamentu u Bruxellesu poručili su iz Ureda zastupnice Šuice.

Pročitajte još

JAVNO OTVARANJE PONUDA Pristiglo 289 ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

OD ČETVRTKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

ZABRINJAVAJUĆE Kod tinejdžera koji puše e-cigarete pronađeni toksični metali u urinu

Dulist