Politika

RAGUŽ O KOLEKTIVNOM UGOVORU KULTURNJAKA Nisam za to da nekoga štitimo kao ličkog medvjeda dok su poduzetnici na koljenima

Željko Raguž (Dustra) nije prihvatio tekst Kolektivnog ugovora za zaposlene u ustanovama u kulturi kojima je osnivač Grad Dubrovnik. Rekao je kako za to nije najidealniji trenutak, pogotovo pred raspuštanje Gradskog vijeća.

-Nisam za to da nekoga zaštićujemo kao ličkog medvjeda dok su poduzetnici na koljenima. zato neću glasovati za odluku – poručio je. S njim se složio HNS-ov Miho Obradović koje je rekao kako mu ovo djeluje kao jeftino kupovanje glasova pred izbore. Pitao je koliko će ovo koštati Grad, nakon što kriza prođe jer se sva prava iz Kolektivnog ugovora neće ostvariti odmah. Pročelnica Ana Hilje rekla je kako su se tijekom pregovora radile analize, a rađene su korekcije koeficijenata za pojedina radna mjesta jer se dosad situacija bila šarolika. Korekcija iznosi 3,9 milijuna kuna.

Raguž je ponovio svoj stav.

Nevjerojatno je da ukupno za plaće, klubove, igrače… imamo 20 milijuna kuna, a za kulturu 140 milijuna kuna. Nisam ja protiv kulture. Mi smo Grad kulture i ona je potrebna, ali je li takav odnos pravedan. I onda na tih 140 milijuna kuna dodajemo još 3,9 milijuna kuna – rekao je.

Prijedlog je usvojen većinom glasova, uz tri glasa Dustre protiv i dva suzdržana, a to su Miho Obradović i Marina Vučković Matić.

Pročitajte još

Ljudi s COVID-om glasat će uz pomoć osobe od povjerenja

Dulist

KRAJ PLACE U GRUŽU Kandidati na lokalnim izborima prikupljali potpise

Dulist

‘SLOVENCI OTKAZALI DOLAZAK NA ODMOR’ Tolić: Zašto je u Domu zdravlja Korčula najskuplji PCR test?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija