Politika

RAGUŽ O KOLEKTIVNOM UGOVORU KULTURNJAKA Nisam za to da nekoga štitimo kao ličkog medvjeda dok su poduzetnici na koljenima

RAGUŽ O KOLEKTIVNOM UGOVORU KULTURNJAKA Nisam za to da nekoga štitimo kao ličkog medvjeda dok su poduzetnici na koljenima

Željko Raguž (Dustra) nije prihvatio tekst Kolektivnog ugovora za zaposlene u ustanovama u kulturi kojima je osnivač Grad Dubrovnik. Rekao je kako za to nije najidealniji trenutak, pogotovo pred raspuštanje Gradskog vijeća.

-Nisam za to da nekoga zaštićujemo kao ličkog medvjeda dok su poduzetnici na koljenima. zato neću glasovati za odluku – poručio je. S njim se složio HNS-ov Miho Obradović koje je rekao kako mu ovo djeluje kao jeftino kupovanje glasova pred izbore. Pitao je koliko će ovo koštati Grad, nakon što kriza prođe jer se sva prava iz Kolektivnog ugovora neće ostvariti odmah. Pročelnica Ana Hilje rekla je kako su se tijekom pregovora radile analize, a rađene su korekcije koeficijenata za pojedina radna mjesta jer se dosad situacija bila šarolika. Korekcija iznosi 3,9 milijuna kuna.

Raguž je ponovio svoj stav.

Nevjerojatno je da ukupno za plaće, klubove, igrače… imamo 20 milijuna kuna, a za kulturu 140 milijuna kuna. Nisam ja protiv kulture. Mi smo Grad kulture i ona je potrebna, ali je li takav odnos pravedan. I onda na tih 140 milijuna kuna dodajemo još 3,9 milijuna kuna – rekao je.

Prijedlog je usvojen većinom glasova, uz tri glasa Dustre protiv i dva suzdržana, a to su Miho Obradović i Marina Vučković Matić.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist