Politika

OČEKUJE 12 MANDATA U VIJEĆU Vićan predstavio DDS-ove adute za izbore u svibnju

Pero Vićan kandidat je Dubrovačkog demokratskog sabora za gradonačelnika Dubrovnika na predstojećim lokalnim izborima, dok je Terezina Orlić kandidatkinja ove stranke za županicu Dubrovačko-neretvanske županije. Kandidatkinja za Vićanovu zamjenicu je dr. Sanja Mlinarić Vrbica, a kandidat za zamjenika Terezine Orlić je Ivan Jelčić. Potvrđeno je to ove srijede na predstavljanju DDS-ovih kandidata ispred budućeg Doma za starije osobe i palijativu u blizini Opće bolnice Dubrovnik. Kandidatkinja za načelnicu Konavala ove stranke je Lucija Miljanić Macan, za načelnika Župe dubrovačke kandidat je prof. Ivo Žeravica, a kandidat za načelnika Dubrovačkog primorja je Marko Milković. Predsjednik DDS-a Pero Vićan rekao je kako u Konavlima na izbore izlaze u koaliciji s predsjednikom HSU-a Konavle Albinom Glavorom.

-Liste ćemo objaviti po Uskrsu. Bit će novih mladih ljudi, ali i starijih, iskusnih. Ispoštivali smo i rodnu ravnopravnost – rekao je Vićan te dodao kako u Gradskom vijeću očekuje 12 mandata.

Kandidatkinja za županicu Terezina Orlić istaknula je kako se nalazimo u izazovnom vremenu koje, nažalost, neće završiti ovog ljeta te će biti dugogodišnja priča. Naglasila je kako trenutnu situaciju vidi kao izazov u kojem treba doći do promjene koncepcije.

Kandidat za gradonačelnika Pero Vićan naglasio je kako je DDS izrazito nezadovoljan situacijom u Konavlima te kako će tamo politiku voditi autohtoni ljudi iz ove općine. Kandidatkinja za načelnicu Konavala Lucija Miljanić Macan istaknula je kako je dugogodišnja zaposlenica Dubrovačko-neretvanske županije. Politički je aktivna od prošlih lokalnih izbora. Bila je potpredsjednica Općinskog vijeća Konavala.

Kandidat za načelnika Župe dubrovačke Ivo Žeravica naglasio je kako se angažirao u politici jer su u Župi ‘stvari iste zadnjih 20 godina’ te da mu je dosta ‘puštanja’.

Pročitajte još

UKLJUČENI I FRIZERSKI SALONI Najam gradskih poslovnih prostora i javnih površina umanjen za 50 posto

Dulist

BURNA RASPRAVA O SMANJENJU NAKNADA Vićan Selmaniju: Možete mi reći da sam debeo i ružan, ali ne i da sam socijalno neosjetljiv

Dulist

‘SAD JE PRILIKA POMOĆI I NJIMA’ Autobuserima smanjena cijena zaustavljanja na Pilama za 30 posto

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija