Zanimljivosti

[RADIONICA] Okušajte se i vi u ‘Svijetu Držićević Indija’

Dom Marina Držića s likovnom radionicom ‘Svijet Držićevih Indija’ uspostavio je suradnju s nizom osnovnih škola i vrtića Grada Dubrovnika. Na društvenim mrežama stoga su objavili kako je izgledala radionica u Osnovnoj školi Ivana Gundulića, gdje su vrijedne ruke djece iz 4. d razreda oblikovale zanimljive predmete od papir mašea, pod vodstvom muzejske pedagoginje Doma Marina Držića Jasmine Runje i učiteljice Anita Kevo. Interaktivno zamišljena, likovna radionica ‘Svijet Držićevih Indija’ tako je dobila novu razinu.
Dom Marina Držića kroz suradnju s obrazovnim ustanovama radionicu dovodi u učionice gdje se djeca upoznaju sa svim fazama izrade i ukrašavanja predmeta od papir mašea, ali i s opusom najznačajnijeg hrvatskog komediografa Marina Držića, s posebnim naglaskom na komediju Dundo Maroje i Prolog Dugog Nosa u kojem Negromant govori o raznim Indijama.
Radionica je dostupna online. Namijenjena je širokoj publici, od djece predškolskog uzrasta, učenika i studenta, sve do odraslih. Broj sudionika je neograničen, nije se potrebno prijavljivati već se radionici može priključiti svatko tko će se, prateći video nastavke, okušati u izradi predmeta od papir mašea.
-Sudionici su pozvani da dokumentiraju svoj rad te nam fotografije i snimke pošalju na e-mail adresu: ured@muzej-marindrzic.eu kao i putem društvenih mreža Doma Marina Držića. Također, fotografije gotovih uradaka moći će poslati na istu adresu, a Dom Marina Držića će na završnoj video-radionici uprizoriti virtualnu izložba radova – poručuju.

Više detalja o radionici možete potražiti ovdje.

Pročitajte još

Kreće STEM ljeto u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

Zašto je toplinski val opasan za zdravlje i kako se zaštititi?

Dulist

SLAVLJE U ŽUPI SV. NIKOLE U Čilipima u istom danu kršteno četvero djece

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija