Koronavirus u Hrvatskoj

Puljić: Prijatelj mi je pred smrt poslao poruku, ova bolest nije izmišljotina

Puljić: Prijatelj mi je pred smrt poslao poruku, ova bolest nije izmišljotina

Bivši dubrovački biskup te zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić za Laudato TV progovorio je o aktualnim epidemijskim protumjerama. Osvrnuvši se na mogućnost da u crkvama za vrijeme misnog slavlja može biti tek 25 osoba napomenuo je zašto je važno pridržavati se odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite. Tom prilikom iznio je sadržaj poruke koju mu je netkom prije smrti uputio hrvatski filozof, publicist i političar Anto Kovačević.

– Nadamo se da će i ove mjere koje su strožije nego dosad uroditi plodom i da će ljudi zaista shvatiti ozbiljnost trenutka u kojem se nalazimo. Kad spominjem ozbiljnost trenutka, ne mogu nikako shvatiti ljude koji još uvijek sanjaju da je to izmišljotina, da je to nečija varka, baš me ponekad to čudi. Citirat ću ovdje potresnu vijest koju sam nedavno, prije kojih više od tjedan dana, primio preko SMS poruke.

Jedan naš poznanik koji je u Zadru završio Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju u sjemeništu ‘Zmajević’, negdje oko 23 sata stigla mi je njegova poruka: ‘Želimire, tvoja mi molitva treba.’ Pročitam – Ante Kovačević. I samo još jedna rečenica: ‘Pluća su mi nagorjela, uzdam se u tvoju molitvu.’

Mislim, kad to čovjek čuje i iz prijateljskih usta to doživiš ili imaš nekog tko je to sve proživio, ne mogu shvatiti one koji neozbiljno shvaćaju trenutak u kojem živimo. Zato i ove odredbe koje su došle sigurno nisu došle da im se radujemo. Ali, vjerujem onima koji vode brigu o zdravlju ljudi, o opasnosti da nam bolnički sustav, ne daj Bože, kolabrira, pa su donijeli takve mjere koje treba poštovati.

Mi smo zahvalni Bogu da u tom kontekstu kao vjernici možemo dati svoj doprinos. Istina, u ograničenom broju ljudi, ali Bogu se možemo moliti i kod kuće, osobno, zajednički, u obitelji. I mislim da smo sada zapravo kao vjernici još više pozvani na ono što sam na početku pandemije isto tako poručio: molitvom i prevencijom u borbi protiv opasnog virusa. Ne će nas sačuvati samo prevencija. Ona je nužna, potrebna. Ona je važna da se broj bolesnih i umirućih ne povećava. Sada nam je potrebna još jača molitva – zaključio je mons. Želimir Puljić.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist