Koronavirus u Hrvatskoj

IZOLIRAN U POTKROVLJU Plenković nema simptome i nastavlja raditi

IZOLIRAN U POTKROVLJU Plenković nema simptome i nastavlja raditi

Zvonimir Frka-Petešić, predstojnik Ureda predsjednika Vlade komentirao je u nedjelju incident s državnim tajnikom Stjepanom Sučićem koji je u noći na subotu kršio mjere tako što je bio u kafiću, ali i vrijeđao policajce i oštetio vrata u službenim prostorijama policije. Između ostalog je i rekao kako je premijer Plenković dobro i da nema nikakve simptome, piše Večernji.hr

Podsjetimo, premijer Plenković je od subote je u samoizolaciji, nakon što je njegova supruga dobila pozitivan nalaz. Frka-Petešić rekao je da je premijer izoliran od supruge i djece, u potkrovlju, nema nikakve simptome te nastavlja najnormalnije dalje raditi.

– Vlada najnormalnije funkcionira. Jutros smo imali dva sastanka videovezom.

Sutra će na sjednici Vlade premijer biti prisutan online. Frka-Petešić je rekao da neće ništa biti otkazano i da će se svi sastanci održati videovezom. Plenković će se testirati kada epidemiolozi odluče da je to potrebno.

Frka-Petešić osvrnuo se i na skandal s državnim tajnikom.

– Naravno da osuđujemo jedan takav nemili događaj. Žao nam je što se tak nešto dogodilo, u trenutku kada su propisane mjere koje se odnose na ve nas u zemlji, dužnosnici Vlade moraju davati primjer. To pitanje će sigurno biti razmotreno sutra na Vladi.

Na pitanje hoće li ga smijeniti rekao je kako on to ne može reći pa dodao da će sutra Vlada donijeti odluku o tome.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist