AktualnoUrednički izbor

PRVI OVOGODIŠNJI MEĐUNARODNI LET Iz Frankfurta stiglo 45 putnika

PRVI OVOGODIŠNJI MEĐUNARODNI LET Iz Frankfurta stiglo 45 putnika

Današnjim letom na liniji OU419 Frankfurt-Dubrovnik hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines počeo je izravno povezivati Dubrovnik s međunarodnim odredištima u ovogodišnjoj turističkoj sezoni. Na prvom ovogodišnjem međunarodnom letu Croatia Airlinesa u Dubrovnik je stiglo 45 putnika koji su dobili nagradni voucher s popustom za kupnju zrakoplovne karte za sljedeće putovanje Croatia Airlinesom. Nakon slijetanja zrakoplova Airbus 319 u dubrovačku zračnu luku putnike su svečano dočekali predstavnici nacionalnog avioprijevoznika, Zračne luke Dubrovnik i Turističke zajednice grada Dubrovnika.

-Drago nam je što smo danas počeli izravno povezivati Dubrovnik s međunarodnim odredištima u ovoj sezoni, čime putnicima iz Dubrovačko-neretvanske županije ponovno pružamo izravnu vezu sa svijetom, a istodobno pridonosimo kvaliteti turističkog proizvoda Grada Dubrovnika i najjužnije hrvatske županije. Dodamo li tome cjelogodišnju povezanost Dubrovnika i Zagreba u domaćem redovitom prometu, vjerujem da, kao nacionalni prijevoznik, ispunjavamo očekivanja putnika te istodobno potvrđujemo našu važnost u cjelokupnoj prometnoj infrastrukturi Hrvatske -istaknuo je ovom prigodom direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa Slaven Žabo i dodao:

-Kako bismo Dubrovniku i DNŽ omogućili puno postizanje turističkih potencijala u sezoni, mi ćemo sukcesivno tijekom lipnja uspostavljati međunarodne zračne linije iz Dubrovnika – ukupno njih 6. Također, kako bismo pružili ukupnu podršku turizmu RH, ovo ljeto ćemo letjeti na 18 međunarodnih odredišta iz RH, a u suradnji s turoperatorima ćemo ponuditi preko 200 direktnih charter letova. Plan nam je ovog ljeta s emitivnih tržišta prema RH ponuditi oko 80 tisuća sjedala – istaknuo je.

-Redovita linija Frankfurt-Dubrovnik-Frankfurt je uvjerljivo najvažnija inozemna linija za naše područje, prema prethodnim dugogodišnjim iskustvima koje imamo u našoj zračnoj luci. Očekujući završetak ove pandemije, veliko zadovoljstvo nam je da je Croatia Airlines ponovno započela s prometovanjem na navedenoj ruti. Nadamo se da će zrakoplovi biti dobro popunjeni, s obzirom da je zračna luka Frankfurt gotovo najznačajnije čvorište za Europu, pa i šire, dakle dostupna je, iznimno pristupačna i brza veza s mnogobrojnim poznatim zračnim lukama s kojih nam godinama dolaze turisti, a s obzirom da nam je turizam najvažnja gospodarska grana na dubrovačkoj rivijeri, uvjereni smo da će nakon iznimno teške prošle godine uslijediti brzi oporavak, kako zračnog prometa, tako i turizma, što svi željno očekujemo – rekao je direktor Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić.

Direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Ana Hrnić rekla je kako je za Dubrovnik, koji je primarno aviodestinacija, od izuzetnog značaja uspostava izravnih letova s naših emitivnih tržišta.

Uvjerili smo se prošle godine koliko je Dubrovnik ovisan o međunarodnim letovima. Povezanost s emitivnim tržištima je od velikog značaja. S obzirom na poboljšanje epidemiološke situacije i ubrzani postupak procijepljivanja, Dubrovnik spremno i s nestrpljenjem dočekuje uspješnu turističku sezonu. Radujemo se nastavku uspješne suradnje s Croatia Airlinesom i nadamo se da će se uskoro steći uvjeti za ponovnu uspostavu cjelogodišnjih letova Dubrovnik. Sretni smo da optimistično ulazimo u sezonu – Frankfurt – rekla je Hrnić.

Treba podsjetiti kako su Croatia Airlines, Grad Dubrovnik, TZ grada Dubrovnika i Zračna luka Dubrovnik u 2019. godini ostvarili zajedničku suradnju u sklopu koje su zrakoplovi nacionalnog avioprijevoznika na liniji Dubrovnik – Frankfurt letjeli tijekom cijele godine te da je na tim letovima u 2019. godini ukupno prevezeno više od 50 tisuća putnika.

S ciljem da i ove godine snažno doprinese razvoju turističkih kapaciteta Dubrovačko-neretvanske županije, Croatia Airlines tijekom ljetne sezone planira izravno povezati Dubrovnik sa šest europskih odredišta, u kojima će se putnicima nuditi mogućnost vezanih letova u odredišta diljem svijeta. Osim letova na liniji Dubrovnik – Frankfurt, tijekom lipnja planirano je sukcesivno uvođenje izravnih međunarodnih letova iz Dubrovnika u Atenu, Munchen, Pariz, Rim i Zurich, a dinamika letenja na navedenim linijama i datum uvođenja ovisit će o aktualnoj tržišnoj potražnji, odnosno razvoju epidemiološke situacije u Hrvaatskoj i svijetu.

CA tijekom ljetnih mjeseci planira dodatno širenje mreže letova iz Zagreba i jadranskih odredišta tvrtke prema europskim metropolama, sukladno čemu bi se putnicima nudila putovanja u 18 europskih i sedam hrvatskih odredišta. Iz Zagreba su planirani letovi u 14 europskih odredišta, Zračna luka Split trebala bi biti povezana s ukupno 12 inozemnih odredišta, a planirani su i letovi iz Rijeke u Munchen. Tijekom ljetne sezone na letovima iz europskih odredišta prema Hrvatskoj planira se ponuditi više od 80 tisuća sjedala mjesečno, a u suradnji s mnogim touroperatorima predviđeno je i više od 200 turističkih čarter letova s tržišta Austrije, Italije, Irske, Izraela i Skandinavije.

Pročitajte još

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

POMOZIMO MALENOM ROKU Trogodišnjaku dijagnosticiran tumor na mozgu

Dulist