Aktualno

Skoro 500 zaposlenika Opće bolnice javilo se za sistematski pregled

Opća bolnica Dubrovnik prvi put provodi sistematske preglede za svoje zaposlenike. Iz Bolnice navode kako s isti uglavnom ne provode u zdravstvenim ustanovama u RH iako temeljem kolektivnog ugovora za javne službe svi zaposlenici do 50 godina imaju pravo na sistematske preglede svake treće, a iznad 50 godina svake druge godine.

Riječ je o sistematskim pregledima u vrijednosti od 500,00 kuna, po cijenama zdravstvenih usluga iz obveznog zdravstvenog osiguranja koji se obavljaju se u zdravstvenim ustanovama iz mreže javne zdravstvene službe, u pravilu prema mjestu rada.

Za sistematski pregled u Općoj bolnici Dubrovnik prijavila su se 498 zaposlenika, od toga 285 žena mlađih od 40 godina i 168 žena starijih od 40 godina. Muškaraca mlađih od 40 godina je 30, a starijih od 40 se prijavilo 15.

Vrste sistematskih pregleda ovise o spolu i dobi, pa za žene obuhvaćaju uz laboratorijsku dijagnostiku iz krvi i kompletnu pretragu urina, UZV abdomena, EKG s očitanjem, ovisno o dobi UZV ili mamografiju dojki, ginekološki pregled te internistički pregled i završno mišljenje.

Muškarci u sklopu sistematskog pregleda imaju laboratorijsku dijagnostiku i kompletnu pretragu urina, UZV abdomena, EKG s očitanjem, ovisno o dobi specifični prostatični antigen (SPA) i UZV prostate te internistički pregled i završno mišljenje.

Pročitajte još

LIJEČNICI O TESTIRANJU U ORDINACIJAMA Ne možemo riskirati da se kronični pacijenti u čekaonici zaraze Covidom

Leona Rašica

Odazovite se novoj akciji darivanja krvi! Posebno se traži jedna krvna grupa

Dulist

POVUČEN IZ PRODAJE ZBOG KRISTALA Ako ste kupili ovu ribu u konzervi, ne konzumirajte je!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija