Aktualno

PRVI ČOVJEK PLAVOG TAKSIJA ‘Ispričavamo se građanima, ali nemamo izbora’

Ispričavamo se sugrađanima, ovo je najlošije što smo mogli učiniti, ali je to jedini način koji nam je još ostao. U zadnjih tjedana dana na područje Dubrovnika došla su 74 vozila Ubera iz svih krajeva Hrvatske. Žao nam je što ovako moramo iskazati nezadovoljstvo protiv nelegalnog prijevoznika, ali nemamo izbora – izjavio je za DuList predsjednik Udruženja autotaksi prijevoznika grada Dubrovnika ‘Plavi taksi’ Ivica Smoljko.

-Odgovornost se prebacuje s jednog ministarstva na drugo, a sad i na sudstvo, a oni rade 100 posto nelegalno. Uopće nisu u skladu sa Zakonom o prijevozu u cestovnom prometu. Krše članke 56. I 57., gdje je točno objašnjeno tko smije, a tko ne smije baviti se autotaksi prijevozom. Nitko se ne želi uhvatiti ovog problema, a sve se može riješiti u sedam dana. Pa svi su se mogli javiti na natječaj Grada Dubrovnika – objašnjava Smojko.

-Stječe se u javnosti pogrešan dojam da prosvjedujemo zbog konkurencije. Mi smo spontano iskazali nezadovoljstvo jer se ne poštuje zakon, odnosno što se ne primjenjuje na svakog – dodao je Smoljko. Zahvalio je gradonačelniku Frankoviću što se zauzeo za rješavanje problema.

-Znam da gradonačelnik požuruje da se problem riješi te da je u svakodnevnom kontaktu s odgovornima. Hvala mu, ali vidim da ni on ne može sam to riješiti, već odgovorni na razini države – rekao je Smoljko.

Pročitajte još

STUDENTICE NJEMICA ELENA PAUMER I AMERIKANKA LINDSEY BEATTY Oduševljene smo Dubrovnikom. Ljudi su tako opušteni!

Leona Rašica

Biskup mons. Glasnović: ‘Sigurno niste očekivali mene. Ovom se službom vraćam kući!’

Dulist

MONS. MATE UZINIĆ NOVOM BISKUPU: Nije lako danas biti biskup. Dragi Roko, hvala ti što si rekao: Evo me!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija