Aktualno

VIDEO Magistrala je i dalje blokirana, policija pušta promet naizmjenično

Od 8 sati ujutro traje blokada prometa taksi vozilima na predjelu Duboke ljute u jednoj prometnoj traci prema Zračnoj luci Dubrovnik. Ne treba niti napominjati kako je riječ o jedinoj cesti, odnosno poveznici Dubrovnika sa Zračnom lukom i Konavlima. A srce je turističke sezone.

Zbog toga su se u oba smjera stvorile do sad neviđene kolone. Građani su ogorčeni, kasne na posao, ne mogu djecu odvesti u vrtiće, žene u visokom stupnju trudnoće kasne na zakazane preglede, kasni se na avion…, a o prolasku interventnih služni ne treba niti govoriti.

Prema informacijama iz Operativno-komunikacijskog centra Policijske uprave dubrovačko-neretvanske policijski službenici su na terenu te naizmjenično uz regulaciju puštaju promet s obzirom da je jedna prometna traka i dalje blokirana. O radnjama koje se poduzimaju zbog blokade prometa nisu nam mogli ništa reći, tek su poručili kako je u ovom trenutku najvažnije da se promet normalizira.

-Nisu dubrovački taksisti organizatori nikakvog prosvjeda, već Uber i nefunkcionalnost pravnog sustava Republike Hrvatske – rekao je za DuList ranije jutros predsjednik Udruženja obrtnika autotaksi prijevoza Božo Miletić.

-Dvije godine se borimo, a svi su gluhi, briga ih za nas. A mi im punimo proračune iz kojih dobivaju plaće. Moramo se boriti, nema druge. Nakon posljednjeg spontanog okupljanja u Zagrebu prije dva mjeseca tražili smo da zakon bude isti za sve. Kako se to nije dogodilo, osobno izražavam svoje nezadovoljstvo te sam zaustavio svoje vozilo. Ne znam što su drugi pojedinci napravili. Vjerojatno su vozili goste na aerodrom pa su me vidjeli i pridružili se – objasnio je Miletić.

Pročitajte još

Srijedom se čita DuList!

Dulist

NAUTIČKA PATROLA 2021. ACI Marini Dubrovnik priznanje ‘Zlatni vez gastronomije’

Dulist

‘ORSULA 1944.-2021.’ Lasić: ‘Ovo je strašna tragedija. Ovo je početak katarze hrvatskog naroda’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija