Aktualno

BOŽO MILETIĆ O BLOKADI: ‘Stat ću ovdje do daljnjega’

prosvjed taksisti duboka ljuta 1

Svi oni znaju probleme koje imamo. Oni su svi sad na godišnjem odmoru i kupaju se, a mi smo ovdje. Tko će se od njih udostojiti i lupiti šakom od stol i reći u redu, provodimo zakon, mi smo prsti jedne ruke. Ta ruka se zove država i provodimo zakon koji vrijedi za svih. Ne tražim zakon za nas poseban i za drugi. Dakle jedan za svih. Je li puno tražim? – rekao je predsjednik Udruženja obrtnika autotaksi prijevoza Božo Miletić u izjavi za medije povodom današnjeg prosvjeda kojeg taksisti provode od 8 ujutro. 

Na pitanje dokad će prosvjed trajati, Miletić je odgovorio ‘dok ne završi’.

– Nisam organizator prosvjeda. Došao sam osobno, zaustavio svoje vozilo i vjerojatno ću zbog toga dobiti prekršajnu prijavu koju ću i platiti, kao i svi ostali. Organizator ovoga prosvjeda je upravo Uber i nezakoniti način rada Ubera, jednako kao i loše funkcioniranje pravne države. Njih morate pitati kada će ovo završiti – kazao je Miletić.

– Ne znam kako itko vozi po gradu. Vozila su na stajalištima. Zovu nas iz svih hotela, zovu nas građani, razne institcuije… Nikome nije zabranjeno da voze, svatko neka vozi. Ovdje sam u svoje osobno ime. Stat ću ovdje do daljnjega – istaknuo je Miletić i dodao kako je upoznat sa situacijom u Zagrebu, Splitu i ostalim velikim gradovima gdje traje slična akcija.

Banner 300x250 DU 1

– To je ono čega sam se pribojavao. Cijelo vrijeme sam najavljivao kako ću se povući iz ove priče, dijaloga s ministarstvima… Kako ću prepustiti ulici i 2500 pojedinaca da razgovaraju s ministarstvima. Neka sad tako bude. Mene je strah što će uslijediti nakon ovoga – rekao je Miletić.

– Ako ovo ne uspije, što ću napraviti – znat ćete. Sve radim transparentno. Svi ćete biti obaviješteni. Ne želim više ovo raditi i želim da pravna država funkcionira jednako kao i moji kolege koji su ovdje sa mnom. Ali ono što je potrebno, mi ne možemo pokrenuti ako država ne počne provoditi zakone koje je sama donijela – kazao je Miletić.

Pročitajte još

MOKOŠICA PRVI PUT PROSLAVILA SV. GAŠPARA ‘Misu je doživljavao kao nešto veličanstveno’

Dulist

GORDAN BOSANAC ‘Šuica je prekršila kodeks ponašanja, mora se suočiti sa sankcijama

Dulist

ISPUCALI STUPOVI PELJEŠKOG MOSTA Stručnjaci tvrde kako sigurnost prometa nije ugrožena

Dulist