Aktualno

BOŽO MILETIĆ O BLOKADI: ‘Stat ću ovdje do daljnjega’

BOŽO MILETIĆ O BLOKADI: 'Stat ću ovdje do daljnjega'

Svi oni znaju probleme koje imamo. Oni su svi sad na godišnjem odmoru i kupaju se, a mi smo ovdje. Tko će se od njih udostojiti i lupiti šakom od stol i reći u redu, provodimo zakon, mi smo prsti jedne ruke. Ta ruka se zove država i provodimo zakon koji vrijedi za svih. Ne tražim zakon za nas poseban i za drugi. Dakle jedan za svih. Je li puno tražim? – rekao je predsjednik Udruženja obrtnika autotaksi prijevoza Božo Miletić u izjavi za medije povodom današnjeg prosvjeda kojeg taksisti provode od 8 ujutro. 

Na pitanje dokad će prosvjed trajati, Miletić je odgovorio ‘dok ne završi’.

– Nisam organizator prosvjeda. Došao sam osobno, zaustavio svoje vozilo i vjerojatno ću zbog toga dobiti prekršajnu prijavu koju ću i platiti, kao i svi ostali. Organizator ovoga prosvjeda je upravo Uber i nezakoniti način rada Ubera, jednako kao i loše funkcioniranje pravne države. Njih morate pitati kada će ovo završiti – kazao je Miletić.

– Ne znam kako itko vozi po gradu. Vozila su na stajalištima. Zovu nas iz svih hotela, zovu nas građani, razne institcuije… Nikome nije zabranjeno da voze, svatko neka vozi. Ovdje sam u svoje osobno ime. Stat ću ovdje do daljnjega – istaknuo je Miletić i dodao kako je upoznat sa situacijom u Zagrebu, Splitu i ostalim velikim gradovima gdje traje slična akcija.

– To je ono čega sam se pribojavao. Cijelo vrijeme sam najavljivao kako ću se povući iz ove priče, dijaloga s ministarstvima… Kako ću prepustiti ulici i 2500 pojedinaca da razgovaraju s ministarstvima. Neka sad tako bude. Mene je strah što će uslijediti nakon ovoga – rekao je Miletić.

– Ako ovo ne uspije, što ću napraviti – znat ćete. Sve radim transparentno. Svi ćete biti obaviješteni. Ne želim više ovo raditi i želim da pravna država funkcionira jednako kao i moji kolege koji su ovdje sa mnom. Ali ono što je potrebno, mi ne možemo pokrenuti ako država ne počne provoditi zakone koje je sama donijela – kazao je Miletić.

Pročitajte još

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

POMOZIMO MALENOM ROKU Trogodišnjaku dijagnosticiran tumor na mozgu

Dulist