Aktualno

PROSLAVA SVETOG KRIŽA Ove godine bez procesije i blagoslova barki u gruškoj luci

Župa i samostan Svetog Križa u Gružu u Dubrovniku u nedjelju, 20. rujna organiziraju vanjsku proslavu svog titulara. Svečano misno slavlje u 19 sati u klaustru samostana predslavit će fr. Tomislav Kraljević, prior dominikanskog samostana u Gradu. Zbog epidemiološke situacije ove godine će izostati procesija i blagoslov barki u gruškoj luci.

-Toga dana slavit će se još dvije mise u župi, u 7.30 i u 10 sati. Vjernici će se za vanjsku proslavu Uzvišenja Svetog Križa pripremati trodnevnicom. Svake večeri u 19 sati bit će misa s propovijedi. Prve večeri u četvrtak, 17. rujna misu će predslaviti novi župni vikar fr. Anto Gavranović, druge večeri u petak, 18. rujna misu predvodi novi župnik fr. Mihovil Žuljević Mikas. Treće večeri trodnevnice u subotu, 19. rujna na večernjoj misi koju predslavi dubrovački biskup mons. Mate Uzinić za đakone Hrvatske dominikanske provincije bit će ređena trojica dominikanaca: Marina Golubovića, Karla Alana Kevo i Mateja Trupine – ističu iz Dubrovačke biskupije.

Pročitajte još

[FOTO] Završna izložba maturanata Umjetničke škole Luke Sorkočevića

Dulist

[FOTO] SVEČANA PROMOCIJA Uručene diplome prvostupnicima i magistrima Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

OD PONEDJELJKA Policija prelazi na ljetno radno vrijeme

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija