Aktualno

DAN BEZ POGINULIH U PROMETU Policija, jugaši i glumac o sigurnosti na cestama

Projekt ‘Roadpol Safety Days’ (Roadpol – dani sigurnosti u prometu) od 16. će se pa sve do 22 rujna provoditi na području RH, uz podršku EU komisije, odnosno njene Glavne uprave za promet.

Geslo projekta je ‘Stay alive and save lives’ – ‘Ostani živ i spasi živote drugih’, a cilj je smanjenje broja smrtnih slučajeva i teških tjelesnih ozljeda na europskim cestama. Čelništvo Roadpol-a upravo je 17. rujna izabralo za dan bez poginulih u prometu. U navedeni projekt se priključila i Postaja prometne policije Dubrovnik te je tim povodom upravo danas na Pilama u Dubrovniku organizirano druženje s vozačima. U projekt su se, pored policijskih službenika, uključile i osobe iz javnog života i to vaterpolisti hrvatske reprezentacije i VK JUG Paulo Obradović, Filip Kržić, Marin Tomasović i Marko Žuvela te akademski glumac i član Kazališta Marina Držića u Dubrovniku Frane Perišin. Tijekom nadzora vozači su upoznati o samoj kampanji te su im tom prilikom podijeljeni sigurnosni letci same kampanje, prisega za vozača i prigodni pokloni. Na prometnicama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske od početka ove godine dogodilo se 330 prometnih nesreća u kojima su 4 osobe smrtno stradale, što je značajno manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine kada se dogodila 541 prometna nesreća u kojima je 10 osoba smrtno stradalo.

 

Pročitajte još

GRADSKE ULIČNE IGRE Oni su najbolji u basketu i nogotenisu

Dulist

Biskup Glasnović prvi put predmolio pobožnost križnog puta na Srđu

Dulist

Dođi i ti na dobrovoljno darivanje krvi, spasi nečiji život!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija