DuList IN

Projekt Odise(j)a Mediterranea zaokružen besplatnim turama, posjetom NP Mljet i koncertom Valetuda

Završna konferencija projekta ‘Unaprjeđenje sustava održivog upravljanja, turističke valorizacije i interpretacije prirodne baštine na području NP Mljet, – Odise(j)a Mediterranea’. Nacionalni park Mljet, kao nositelj projekta, bio je domaćin ovog skupa te su predstavnici javne ustanove prezentirali sve projektne rezultate. Nakon konferencije uslijedio je terenski obilazak Nacionalnog parka Mljet s projektnim partnerima i sudionicima, a posebna se pozornost posvetila otoku sv. Marije i jednom od najstarijih benediktinskih samostana u Hrvatskoj. Vožnja do otoka odvila se solarnim brodom, koji se u cjelosti puni i pokreće pomoću energije iz solarnih panela koje se nalaze na krovu broda, što je još jedan u nizu koraka koje je Nacionalni park Mljet poduzeo u svrhu održivog turizma.

Usprkos vremenskim uvjetima, u nedjelju, 10. listopada, uspješno je održan i Dan otvorenih vrata Nacionalnog parka Mljet. U sklopu programa završne konferencije, nudile su se besplatne ture kajacima, biciklima te šetačko-planinarske ture na raznim lokacijama Nacionalnog parka Mljet u vremenu od 10 do 17 sati u kojima su uživali domaći i strani posjetitelji ovog čarobnog otoka.

Od 18 sati u hotelu Odisej, upriličen je gastro kutak uz koncert popularne dubrovačke rock grupe Valetudo. Uz odličnu atmosferu i žestoki rock ritam, uspješno je završen projekt Odise(j)a Mediterranea.

Foto: Vedran Levi

Pročitajte još

[FOTO/VIDEO] ZAVRŠEN 10. DUFF! Grand Prix odlazi u Španjolsku, posebno priznanje dobio Jozo Serdarević

Dulist

SUNČANA FOTOGALERIJA Koga je Zvone ‘uhvatio’ u điru Stradunom?

Dulist

NOVA MISS TURIZMA – ŽUPKA ZRINKA ĆORIĆ Dat ću sve od sebe i predstaviti Hrvatsku na najbolji mogući način

Maria Prkut

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija