Politika

Pročistač nema još sve suglasnosti, voda zbog visokih troškova održavanja neće poskupjeti

Za pročistač pitke vode nedostaje nekoliko suglasnosti, koje se očekuju kroz tjedan do dva – rekao je gradonačelnik Mato Franković na sjednici Gradskog vijeća ovog utorka.

Naglasio je kako se čekaju suglasnosti inspektorata zaštite na radu, požarnog inspektora, gradskog upravog odjela za promet te zaštite prirode. Nakon toga, rekao je Franković, pročistač će biti spreman za rad. Napomenuo je kako su građevinski radovi davno završeni, a i samo vanjsko uređenje privedeno je kraju te je cesta do pročistača asfaltirana.

Odgovarajući na pitanje svog stranačkog kolege, vijećnika Emilija Puljizevića, istaknuo je kako će trošak održavanja biti poznat u prvoj godini operativnog rada, a u toj prvoj godini postrojenjem će upravljati tvrtka Suez.

-Trošak neće biti mali, pročistač godišnje potroši 700 tisuća kuna električne energije, ali voda našim sugrađanima neće poskupjeti – rekao je gradonačelnik napomenuvši kako će pročistač rješavati zamućenja vode i probleme s nekim bakterijama.

Pročitajte još

VELIKI PORAZ Fabris nakon šest godina izgubio Korčulu

Dulist

Pero Vićan: ‘Nikome se nećemo nuditi. Tko nas treba, zna gdje Baraka’

Dulist

TOLIĆ O REZULTATIMA IZBORA ‘U danima koji slijede s Petrovom očekujem sjesti i razgovarati’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija