Politika

Franković čestitao Baraču jer ‘jedini zagovara da Excelsa nekretnine ne plaćaju koncesiju’

Franković čestitao Baraču jer 'jedini zagovara da Excelsa nekretnine ne plaćaju koncesiju'

Excelsa nekretnine i koncesijska naknada za žičaru izazvale su iskrenje u Vijećnici, između gradonačelnika Mata Frankovića i vijećnika Jadrana Barača (SDP).

Barača je naime zanimalo zbog čega gradonačelnik nije ponudio utvrđeni koncesijski ugovor Excelsa nekretninama, kojega su vijećnici usvojili u travnju prošle godine. Na to mu je gradonačelnik čestitao što je jedina osoba u Dubrovniku koja zagovora da Excelsa nekretnine ne plaćaju koncesijsku naknadu i koja štiti ovu tvrtku.

-Čestitam vam na tome – rekao je Franković vijećniku, na što se Barač pobunio iz klupe tvrdeći kako gradonačelnik govori dezinformacije.

Tada je Franković rekao kako je identično pitanje kakvo je postavio Barač, postavio u medijskom prostoru pravni zastupnik tvrtke Excelsa nekretnine. Rekao je kako je postojala mogućnost da dug pođe u zastaru, ali je tužba išla na vrijeme. Također je rekao da će nakon rješavanja duga, gradski vijećnici ponovno donositi odluku o tome kolika će biti koncesijska naknada, 15, 30, 50… posto.

Nakon odgovora, Jadran Barač rekao je kako je gradonačelnik upravo prezentirao svu raskoš svog neznanja i populizma.

-DORH nema nikakve nadležnosti u ovome. Ovo je koncesija na zahtjev i tu DORH nema utjecaja. Znate li što je dospjela porezna obvezna, znate li što je dug? Kad bude pravomoćna sudska presuda, tad će to postati dug koji će se ovršiti – govorio je Barač.
I vijećnik HNS-a Miho Obradović postavio je pitanje oko žičare. Njega je zanimalo ima li pomaka u pregovorima. Gradonačelnik je istaknuo kako nije krajnji cilj bio zatvoriti žičaru, već naplatiti dug i sklopiti novi ugovor. Istaknuo je kako vjeruje da će Gradsko vijeće već krajem svibnja donijeti novu odluku o koncesijskoj naknadi za buduća razdoblja.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist