Grad

PRIPREMITE SE NA GUŽVE TIJEKOM RADOVA Na dva raskrižja stiže ‘pametna’ semaforska oprema

Zbog izvođenja radova na projektu modernizacije semaforske opreme i uređaja na području Dubrovnika, od ponedjeljka 17. listopada do 3. studenog 2022. godine uvodi se privremena regulacija prometa na raskrižju ‘Stadion Lapad’.

Kako navode iz Grada Dubrovnika, ovisno o dinamici radova zatvarat će se po jedan prometni trak od svake ulice na tom raskrižju (Iva Vojnovića, Žrtava Dakse, Kralja Tomislava i Od Batale). Također, na isti način će se uvesti privremena regulacija prometa za raskrižje ‘Dom zdravlja’ (Splitski put, Pera Čingrije, Ante Starčevića i Put Republike) od 29. listopada do 30. studenog 2022. godine.

Radove na modernizaciji semaforske opreme i uređaja provodi tvrtka Prvi treptač d.o.o. iz Splita, a isti obuhvaćaju zamjenu kompletne semaforske opreme (stupovi, portali, lanterne i upravljački uređaji).

Ukupna vrijednost radova je 1.039.954,10 kuna uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 500 tisuća kuna, a u sklopu projekta Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Grada Dubrovnika – Modernizacija semaforske signalizacije: „pametni semafori“ na raskrižjima „Dom Zdravlja“ i „Stadion Lapad“.

Novo semaforsko rješenje je jedno od najmodernijih i najučinkovitijih na tržištu te će omogućiti vozačima i pješacima sigurno prometovanje uz maksimalno korištenje mjera energetske učinkovitosti. Implementacijom nove opreme i uređaja na predmetnim križanjima rad semafora, odnosno izmjena signala semafora, bit će prilagođena najavi vozila iz određenih pravaca, odnosno ista će biti prometno ovisno upravljana putem video detektora čime će se smanjiti čekanja na samim križanjima i doprinijeti bržem protoku prometa.

Pročitajte još

Donacijom Sebastiana Ćwika, vlasnika ‘Titove vile’, oprema se gruški dom umirovljenika

Dulist

BOLJE NEGO 2019. Otvaranje Dubrovačkog zimskog festivala privuklo preko 2.500 gostiju

Dulist

ODLUKA PRED VIJEĆNICIMA Grad za 10 posto povećava cijenu zakupa javnih površina

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija