Grad

Dubrovnik na listi gradova koji najviše izdvajaju za pomoć školarcima

Dubrovnik na listi gradova koji najviše izdvajaju za pomoć školarcima

Nova školska godina počela je prije nešto više od mjesec dana, a tim povodom provedeno je i istraživanje koji su gradovi najviše pomogli roditeljima školaraca u nabavci školskog pribora i materijala. Među gradovima koji najviše izdvajaju za školarce i roditelje našao se i Dubrovnik. 

Uz Grad Zagreb kojega zbog veličine proračuna ne možemo uspoređivati sa ostalim gradovima, rekorder po izdvojenim sredstvima za školarce ove je godine Velika Gorica – ukupno su za osnovnoškolce i srednjoškolce izdvojili 4, 3 milijuna kuna! Srednjoškolcima pomaže tek 20-ak gradova, a prednjače Novi Marof u kojemu učenici prvih razreda srednje škole dobivaju laptope i besplatne udžbenike vrijedne u prosjeku oko 5.000 kuna, te Dubrovnik, Grubišno Polje, Samobor, Sveta Nedelja i Vinkovci, koji su im pomogli sa po 1.000 kuna.

Portal gradonačelnik. hr koji je i proveo istraživanje navodi kako je Grad Dubrovnik ove godine osigurao 1,9 milijuna kuna za osnovnoškolce i 300 tisuća kuna za srednjoškolce kojima pomažu sa po 1.000 kuna. Kad su, pak, srednjoškolci u pitanju, najbolje su ove godine – uz zagrebačke, prošli učenici iz Dubrovnika, Grubišnog Polja, Samobora, Svete Nedelje i Vinkovaca, a koji su dobili po 1.000 kuna za nabavku udžbenika i radnih bilježnica.

Država je prije nekoliko godina na sebe preuzela troškove financiranja udžbenika za učenike osnovnih škola pa su gradovi koji su već tada izdvajali  za sufinanciranje ili pak financiranje udžbenika ta sredstva preusmjerili u financiranje školskog pribora – radnih bilježnica, mapa, atlasa, kutija za likovni i tehnički itd.

 

 

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist