DuList IN

PRIPREMILA JANNETTE RAZUM Brz i jednostavan tiramisu s jagodama

PRIPREMILA JANNETTE RAZUM Brz i jednostavan tiramisu s jagodama
Naša slatka suradnica iz Samobora Jannette Razum pripremila je tiramisu kolač. Osim što se brzo i jednostavno radi, jako je lagan i ukusan. Ovo je verzija tiramisua s kremom bez jaja te s dodatkom svježih jagoda koje odličnu pašu u ovom desertu.

Pripremila: Jannette Razum
Sastojci
  • 28 piškota (cca 250 g)
  • cca 300 ml kave
  • 250 g Mascarpone sira
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 1 žličica arome vanilije
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 250 g svježih jagoda
  • kakao u prahu za posipavanje

Priprema
Skuhajte crnu kavu i ostavite ju sa strane da se ohladi. Jagode operite, posušite i narežite na kockice. Slatko vrhnje izmiksajte u mekani šlag pa dodajte aromu vanilije, Mascarpone sir i šećer u prahu (prosijte ga). Kremu još kratko izmiksajte, otprilike pola minute. Piškote kratko namočite u ohlađenu kavu i slažite na dno manjeg kalupa. Ja sam koristila Zenker pekač za brownie (26×27 cm). Preko reda piškota namočenih u kavu premažite dio kreme pa posložite nasjeckane jagode. Zatim dodajte još malo kreme i sve lijepo zagladite. Posložite još jedan red piškota namočenih u kavu, a preko piškota namažite ostatak kreme. Kolač lijepo zagladite špatulom, a po želji možete napraviti i valove uz pomoć rebrasti strugac za tijesto. Tiramisu spremite u hladnjak na nekoliko sati da se dobro ohladi, a prije posluživanja ga posipajte nezaslađenim kakaom u prahu. Dobar tek!

Jannette Razum autorica je web portala s receptima za torte i kolače www.slatkisvijet.com te istoimenog webshopa www.slatkisvijet.com/shop u kojem možete pronaći raznovrsnu ponudu kalupa za kolače, posuđa i ostalih kuhinjskih pomagala.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist