Aktualno

PRIPAZITE NA NOVE PRIJEVARE NA INTERNETU Kad sam dobio poruku od ‘Monike’, odmah mi se učinila čudnom…

Prijevare na internetu nisu samo prisutne kod kupnje određenih proi­zvoda, već i kod prodaje. Naime, naš je sugrađanin oglasio prodaju drona na popularnoj internetskoj stranici ‘Njuš­kalo’. Ne bi to bilo ništa čudno da nakon uru vremena nije primio dva slična upita ‘zainteresiranih kupaca’ na What­sApp. Također, od njega su preko čudne poveznice traženi vrijedni podaci, kao što je – broj kartice.

— Stavio sam oglas na Njuškalo za prodaju drona. Za nekih sat vremena, dobio sam dvije poruke na WhatsApp u razmaku od deset minuta. Jedna je bila s bosansko-hercegovačkog broja mobi­tela, a druga s ukrajinskog. Inače, Njuš­kalo na svojim stranicama ističe upozo­renje u smislu kako se ne smije nikako komunicirati s potencijalnim kupcima preko e-maila, WhatsAppa, SMS poruka, nego isključivo preko Njuškala, odno­sno preko njihovih poruka. Odmah mi se na prvu poruka kupca, stanovite Monike, činila malo čudnom. Sad je taj profil vjerojatno izbrisan jer je ‘nestala’ njena slika. Naime, poruka je glasila: ‘Je li stanje kao u oglasu?’, na što sam odgovorio potvrdno – priča nam.

Druga poruka, kako kaže, bila je isto tako od ženske osobe, a sadržavala je pitanje: ‘Odgovara li roba opisu?’…

Cijeli tekst pročitajte u novom broju DuLista koji je od srijede na kioscima.

Pročitajte još

Hrvatska pošta upozorila na novu prijevaru: ‘Nemojte odgovarati na takve poruke’

Dulist

Elektrojug javlja da se radovi na Vrbici odgađaju, sutra intervencija na Lopudu

Dulist

MIJENJA SE LOKACIJA ‘Torta party’ ipak u Studentskom domu!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija