Koronavirus u Hrvatskoj

PREPORUKA ŽUPANIJSKOG STOŽERA Sve srednje škole u županiji od ponedjeljka idu online

PREPORUKA ŽUPANIJSKOG STOŽERA Sve srednje škole u županiji od ponedjeljka idu online

Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije izdao je preporuku da sve srednje škole od ponedjeljka 14. prosinca do 18. siječnja sljedeće godine održavaju nastavu online, odnosno po modelu C.
Zaključak je to sjednice Stožera koja je održana u utorak, a na kojoj je istaknuto i kako će se osnovne škole promatrati svaka zasebno. Nakon sjednice, Stožer je održao online sastanak sa svim ravnateljima srednjih škola u županiji koji su se složili kako je model C trenutno najbolje rješenje, a s obzirom na epidemiološku situaciju u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako smatra da je učenicima mjesto u školskim klupama, no kako u aktualnim okolnostima zadnju riječ mora imati epidemiološka struka.

-Mi kao osnivači smo stava da treba poslušati naše epidemiologe i prijeći na online nastavu, a u cilju sprječavanja širenja infekcije COVID-19. Vjerujem kako će ovo razdoblje u kojem će se učenici manje grupirati i u kojem neće biti putovanja u škole, povoljno utjecati na smanjenje epidemije koronavirusa – rekao je župan Dobroslavić.

Načelnik Stožera Joško Cebalo istaknuo je kako je epidemiološka struka suglasna u svojim preporukama što se tiče održavanja online nastave, a zahvalio se ravnateljima, profesorima i svim djelatnicima škola na naporima koje ulažu kako bi učenici dobili što je moguće kvalitetnije obrazovanje u ovoj epidemiološkoj situaciji bez presedana.

Na sastanku je otvoreno i pitanje održavanja strukovne nastave u školama koje je imaju, a zaključeno je kako se ista može održavati uz poštivanje svih epidemioloških mjera, a s obzirom da je tu riječ o manjem broju učenika na istom mjestu.

Također, Stožer je izdao preporuku svim učeničkim domovima na području županije da ostanu otvoreni upravo zbog održavanja tog strukovnog dijela nastave u pojedinim srednjim školama.

Sastanku s ravnateljima škola nazočile su i pročelnica UO za društvene djelatnosti Jelena Dadić i zamjenica župana Žaklina Marević.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist