Zanimljivosti

Poznati cavtatski ugostitelj hranio sultana

Poznati cavtatski ugostitelj hranio sultana

Beluga kavijar, žutorepa tuna, umak od cherry rajčica i crnih Kalamata maslina, jastozi, losos u umaku od slanog maslaca i limuna, salata od morskih plodova sa cherryjem, quiche i raznorazni prilozi…

Sve je to poznati cavtatski ugostitelj Ivo Bobić u svom restoranu “Leut” pripremao visokom gostu iz Omana, sultanu Qaboosu Bin Saidu Al Saidu, koji je sa svitom od preko tisuću ljudi posljednjih dana boravio u Dubrovniku.

Uz to, svakodnevno su, kaže Bobić, dok je sultan boravio u Dubrovniku, na brod slali narudžbe kolača i kolačića profiterola sa gianduja čokoladom, punjenih ekvadorskom bourbon tamnom i bijelom čokoladom kao i tiramisu od malina.

– Bili smo iznenađeni što se sultan obratio nama među svim drugim restoranima. Mi imamo iskustvo, ali i tradiciju. Nikad se nismo medijski eksponirali, radimo povučeno i posvećeni smo poslu. Nisam čovjek od medija, nemam menadžere, sve je ovo obiteljski posao koji se prenosi s koljena na koljeno – kazao je Bobić.

Podsjetimo, u nekoliko dana koliko je sultan Qaboos proveo u Dubrovniku, bio je glavna priča ne samo u gradu, već i u Hrvatskoj. Kao i 2003. godine, sultan je šakom i kapom dijelio satove kao regale, a navodno je riječ o Rolex Oyster Perpetual, čija cijena ovisno o seriji i modelu može iznositi od 21 tisuću do 45 tisuća kuna. Po jedan primjerak skupocjenog sata dobili su gradonačelnik Andro Vlahušić i župan Nikola Dobroslavić. Odlično su prošli i zaposlenici hotela Rixos Libertas i Hilton Imperial u kojima je sultanova svita odsjedala. Dobre napojnice od 100 do 450 dolara dobili su svi, od čistačica do direktora.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1817. Rođen preporoditelj, liječnik Ivan August Kaznačić

Dulist

OŠ LAPAD TREBA VAŠU POMOĆ Obogatimo boravak učenika u knjižnici

Dulist

GLASAJTE ZA OŠ GRUDA Pomozimo školarcima da obnove knjižnicu

Dulist