Politika

‘POVEĆAVA ULOG’ Vićan odbio Mandatni odbor i mjesto potpredsjednika Gradskog vijeća

'POVEĆAVA ULOG' Vićan odbio Mandatni odbor i mjesto potpredsjednika Gradskog vijeća

Čelnik Dubrovačkog demokratskog sabora Pero Vićan odbio je imati svog vijećnika u Mandatnom odboru Gradskog vijeća, ali i potpredsjednika. Doznajemo to od sudionika današnjeg dogovora uoči konstituirajuće sjednice koja je sazvana za 15. lipnja.

Pa iako ovaj Vićanov potez neki tumače njegovim ‘odlaskom’ u oporbu, dobri poznavatelji političkog djelovanja čelnika DDS-a, naglašavaju kako on zapravo ovim činom sebi ‘diže ulog’ te da sigurno neće riskirati izgubiti sve, tim više što što u Gradskoj upravi, ali i trtkama i ustanovama i danas ima svoje ljude, pa i na visokim dužnostima. Nitko od njih nije smijenjen niti s raskidom koalicije s Frankovićem u prošlom mandatu.

Naši sugovornici mišljenja su kako će se Vijeće u utorak bez većih problema uspjeti konstituirati, a sasvim je izgledno kako će HDZ iz svojih redova za predsjednika predložiti Marka Potrebicu. Jedan potpredsjednik trebao bi biti iz redova Srđevaca, dok je sasvim izgledno kako će se mjesto drugog potpredsjednika ponuditi DUSTRA-i, budući da je Vićan od toga odustao.

Inače, ovakav sastanak s nositeljima svih lista koje su osvojile mandate u predstavničkom tijelu uobičajen je uoči konstituiranja predstavničkog tijela. Na njemu se svi upoznavaju s načinom kandidiranja za Mandatni odbor i Odbor za izbor i imenovanja kao i s načinom kandidiranja za predsjednika Gradskog vijeća. Predsjednika Gradskog vijeća može predložiti sedam vijećnika, no za ‘prolaz’ mora imati zeleno svjetlo barem njih 11.
Iz Grada Dubrovnika izvijestili su kako je sudionike sastanka na samom početku pozdravio dubrovački gradonačelnik Mato Franković koji je naglasio kako od vijećnika očekuje ozbiljnost, odgovornost i konstruktivnu raspravu, nakon čega je nastavljen radni dio sastanka, kojeg je vodila pročelnica Službe Gradskog vijeća Nada Medović.

Pročitajte još

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist