Županija

Potpisani ugovori o financiranju programa sa sedam udruga civilnog društva

Potpisani ugovori o financiranju programa sa sedam udruga civilnog društva

Župan Nikola Dobroslavić potpisao je u utorak u Dubrovniku Ugovore o financijskoj potpori za programe sedam udruga civilnog društva s područja Dubrovačko-neretvanske županije za 2023. godinu. Riječ je o programima ‘Pomoć u kući starijim osobama na području Dubrovačko-neretvanske županije’, Dnevni boravak za djecu s cerebralnom paralizom ‘Skalin po skalin’ te ‘Dnevni boravak za osobe s psihosocijalnim teškoćama’. Potpisivanju ovih 55 877 eura vrijednih ugovora nazočili su i zamjenik župana Joško Cebalo, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, obitelj i branitelje Đurđica Popović te pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević.

– S velikim zadovoljstvom ćemo potpisati ugovore kojima podupiremo rad ovih udruga koje su nam jako bitne. Dio udruga s kojima potpisujemo ugovore se brine o starijim osobama, a smatramo kako je to jako dobar sustav prije ili umjesto odlaska u Dom za starije. Dubrovačko-neretvanska županija godinama prati rad i prepoznaje značaj ovih programa. Riječ je o udrugama koje rade važan posao za zajednicu. Za brigu o starijima Županija izdvaja ukupno 327 tisuća eura, pritom mislim na pomoć umirovljenicima kroz božićnice, njega u kući i druge aspekte brige o starijima. Osim udruga koje brinu o starijim osobama danas imamo udruge ‘Dva skalina’ i ‘Lukjernica’ koje brinu za naše najranjivije skupine društva. Obitelji osoba za koje oni skrbe trebaju pomoć takvih udruga i zato ih želimo i moramo pomoći. Zahvaljujem vam na vašem radu, mi ga vidimo i podupiremo i to ćemo raditi i ubuduće – rekao je župan Dobroslavić.

Ugovori su potpisani s udrugom ‘Dobra’ iz Metkovića, udrugom ‘Otac Ante Gabrić’ iz Metkovića, udrugom ‘Blage ruke’ iz Dubrovačkog primorja, udrugom ‘Dnevni boravak, pomoć i njega u kući za starije i nemoćne osobe’ iz Ploča, udrugom ‘Val’ s Lastova te udrugom roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom ‘Dva skalina’ kao i udrugom za zaštitu prava psihijatrijskih pacijenata i unaprjeđenje duševnoga zdravlja i kvalitete života ‘Lukjernica’.

Ispred udruga ovom prilikom su se obratile Jadranka Vlatko, Slavenka Mušan te Anette Mufić Trojković.

– Zahvaljujem se u ime svih udruga Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Cijelo nas vrijeme pratite i nadam se da će naš radi biti sve bolji i bolji – rekla je ispred udruge Lukjernica predsjednica Jadranka Vlatko.

– Kategorija starijih i nemoćnih je ona koja ide kraju. Kada imate neko dijete ili bolesnu osobu postoji neka budućnost. Kada smo stariji onda smo korak po korak bliže kraju. Dočekati to prepušteni sami sebi, to je strašno. Usamljeni i gladni, to nije dostojanstveno nijednog čovjeka – istaknula je Slavenka Mušan ispred udruge ‘Dnevni boravak, njega i pomoć u kući za starije i nemoćne osobe’ Ploče.

– U ime cijelog otoka Lastova želim izraziti zahvalnost. Županija nas podupire od 2008. godine, a starijim osoba može biti jako teško na otoku. S vašom potporom mi osiguramo njima svakodnevnu potporu i zaista smo zahvalni na tome – rekla je Anette Mufić Trojković ispred udruge ‘Val’ s otoka Lastova.

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija

Pročitajte još

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist

Vodovod osigurao bolju vodoopskrbu Dubrovačkog primorja

Dulist