Županija

IZBORI ZA MJESNE ODBORE U PRIMORJU Podgora rekorder po izlaznosti, 45 posto glasača u Štedrici poništilo listiće

IZBORI ZA MJESNE ODBORE U PRIMORJU Podgora rekorder po izlaznosti, 45 posto glasača u Štedrici poništilo listiće

Protekla nedjelja u Dubrovačkom je primorju bila u znaku izbora. Naime, kako javlja predsjednik Općinskog vijeća Vlaho Mozara, održani su izbori za mjesne odbore na području Općine Dubrovačko primorje.
Od 1607 birača, na izbore je izašlo 373, tj. 23.21 posto. Od toga je 358 važećih glasačkih listića, tj. 95,98 posto te 15 nevažećih listića, tj. 4,02 posto. Najmanje birača je izašlo u naselju Slano, 9,57 posto, dok je u naselju Podgora izašlo rekordnih 88,24 posto. U statistici svakako odskače i naselje Štedrica gdje je čak 45 posto glasača izašlih na izbore poništilo svoj glasački listić.
U svih 20 naselja u vijeće mjesnog odbora su izabrane kandidacijske liste grupe birača, dok političke stranke nisu sudjelovale u izborima.
Predsjednik Izbornog povjerenstva Petar Lončar izražava zadovoljstvo odazivom, organizacijom i provedbom izbora u cjelini. Izborni proces je prošao po planu i bez incidenata, a ukupan odaziv je iznenađujuće visok bez obzira na nepovoljne vremenske prilike i minimalan broj kandidiranih lista, kao i druge nepovoljne čimbenike. Čestita svim novoizabranim predstavnicima mjesnih odbora i želi im sreću i uspjeh u daljnjem radu.

Rezultati izbora mjesni odbori 2023

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist